Salonul de Carte Bookfest revine la Timișoara între 27-30 martie, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT) din Bd-ul Eroilor de la Tisa nr. 22.

În cele patru zile ale salonului timișorenii vor avea ocazia să se întâlnească atât cu cele mai importante titluri ale momentului, cât și cu unii dintre cei mai memorabili autori. Vizitatorii sunt așteptați cu o ofertă de circa 20.000 de volume la cele mai bune prețuri și din cele mai variate domenii.

Potrivit Asociației Editorilor din România, la salon vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din țară și din Timișoara: All, Curtea Veche Publishing, Herald, Humanitas, Litera, Nemira, House of Guides, Rao, Hasefer, Univers, Univers Enciclopedic Gold, Casa, Editura Universității de Vest), dar și distribuitori precum Okian (reprezentanți Pearson-Longman în România) și Cartea de Nisip. Nu în ultimul rând, părinții vor putea să își bucure copiii cu cele mai frumoase daruri la standurile editurilor Corint Junior și Gama.

Bookfest a pregătit o serie de evenimente pentru toate gusturile. Istoricul Larry Watts revine în Timișoara, după participarea sa la prima ediție locală Bookfest, în 2012. Vineri, 28 martie, începând cu ora 18:00 acesta va prezenta ultimul său volum apărut la Editura Rao - Aliați incompatibili.

Sâmbătă, 29 martie, de la ora 11:00, Mihai Tatulici lansează volumul Plăcerea de a trăi și găti, apărut la Editura House of Guides.

Tot sâmbătă, începând cu ora 13:30, Editura Humanitas invită publicul timișorean la doua evenimente deosebite: lansarea volumului de versuri Cartea dragostei, de Bogdan O. Popescu; și prezentarea volumului Bucureștiul lui Mircea Eliade. O geografie literară, de Andreea Răsuceanu.

Iar duminică, de la ora 11:00, Adriana Babeți lansează volumul Amazoanele. O poveste, care a primit titlul de Cartea Anului 2013 din partea revistei România Literară, publicație a Uniunii Scriitorilor din România. Volumul reprezintă o incursiune exhaustivă în lumea femeilor războinice, o călătorie virtuală, având ca „protagoniste” pe Clorinda, Pentesileea, Brunhilda, Jeanne d’Arc, dar si Diane Vernon, Hauteclaire, Ada Razu, domnișoara de Maupin sau Nikita, Beatrix Kiddo și Lisbeth Salander.

Așa cum se obișnuiește la Salonul de Carte Bookfest, cei care vor hotărî să poposească printre cărți vor avea ocazia să intre gratuit la cinematograful de artă Bookfest, unde vor putea viziona filme premiate la festivaluri internaționale importante. Filmele vor putea fi vizionate în Sala Europa din cadrul Centrului de Afaceri Timișoara.

Nu în ultimul rând, Salonul de Carte Bookfest Timișoara va găzdui expoziția singurului concurs dedicat designului de carte din țară - „Cele mai frumoase cărți din România”. Aflat la a treia ediție, concursul reprezintă o platformă de dezbatere pe tema designului de carte atât pentru profesioniştii din lumea editorială, cât şi pentru designeri. Expoziţia va putea fi vizitată pe toată perioada evenimentului.

Intrarea în cadrul salonului, cât și la evenimentele ce vor avea loc în perioada acestuia, va fi gratuită. Programul de vizitare este între 10:00-20:00, zilnic.

Evenimentul este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, și este co-finanțat de Consiliul Județean Timiș și Consiliul Local Timiș.