Cartea 'Bărbat adormit în fotoliu', de Alex Ştefănescu, aflată la cea de a doua ediţie, va fi lansată miercurea viitoare, la Biblioteca Naţională a României.

Bărbat adormit în fotoliu, de Alex StefanescuFoto: Editura Curtea Veche

Potrivit Agerpres, editura Curtea Veche, volumul cuprinde episoade pline de haz trăite de Alex Ştefănescu alături de mari personalităţi din literatura românească, Nicolae Manolescu, Marin Preda, Nichita Stănescu sau Ana Blandiana fiind doar câteva dintre personajele dintr-o carte despre care criticul literar Tudorel Urian a declarat că 'are toate şansele să devină un bestseller'.

Alături de Alex Ştefănescu, la eveniment, unde intrarea este liberă, vor participa criticii Daniel Cristea-Enache şi Tudorel Urian, iar actorul Ion Caramitru va citi fragmente din volum.

Unul dintre cei mai cunoscuţi critici şi istorici literari, prozator, dramaturg, publicist şi realizator de emisiuni TV, Alex Ştefănescu este autor a 16 cărţi, dintre care un mare ecou a avut 'Istoria literaturii române contemporane (1941-2000)', apărută în 2005, răsplătită cu Premiul Uniunii Scriitorilor şi cu Premiul Academiei.

Emisiunea 'Un metru cub de cultură', difuzată de Realitatea TV, i-a adus Premiul APTR pentru talk-show-uri pe 2004, iar altă emisiune, realizată pentru TVR Cultural, - 'Istoria literaturii române contemporane povestită de Alex Ştefănescu' - Premiul APTR pentru emisiuni culturale pe 2008.

În 2009 a publicat un volum despre două sute cincizeci de cărţi proaste - 'Cum te poţi rata ca scriitor', în acelaşi an începând să realizeze şi o emisiune tv pe această temă, intitulată 'Tichia de mărgăritar ".