In perioada 17 - 26 mai 2012, in Pasajul Universitate, Revista Vacante&Calatorii si Fundatia Amfiteatru organizeaza cea de-a XV-a editie a Salonului National de Fotografie Turistica. Expozitia - concurs isi propune sa atraga pe cei mai buni fotografi, fie ei amatori sau profesionisti.

Potrivit comunicatului organizatorilor, tema editiei a XV-a Salonului National de Fotografie Turistica - TURISMUL RESPONSABIL IN IMAGINI, indeamna la dezvoltarea viziunii turistice a Romaniei, ce trebuie privita in cadrul global, ca parte a unei lumi ce trebuie sa aibe grija de valorile sale naturale.

Conservarea mediilor si identitatilor specifice pentru asigurarea unei durabilitati culturale, ecologice, sociale si economice ar trebui sa fie o preocupare a tuturor. Concursul de fotografie doreste sa ne ofere o viziune in imagini a potentialului Romaniei pentru practicarea unui turism responsabil.

Concursul este organizat pe urmatoarele categorii:

1. Natura si biodiversitate

2. Oameni si mestesuguri

3. Pulsul comunitatilor

4. Identitati, evenimente si expresii culturale

5. Traditie in spatiu modern

6. Experiente responsabile

7. Viata la sat

Inscrierea fotografiilor in concurs se face in perioada 15 martie - 30 aprilie 2012 prin simpla creare a unui cont pe site-ul www.vacantesicalatorii.ro si completarea formularului pentru participanti.

Detalii legate editia cu numarul XV a Salonului National de Fotografie Turistica, dar si informatii despre modalitatea de inscriere pot fi accesate pe site-ul www.vacantesicalatorii.ro.