India va începe să administreze de pe 10 ianuarie doze booster de vaccin anti-COVID-19 angajaţilor din sistemul sanitar şi celor din categoriile profesionale din prima linie, a anunţat sâmbătă premierul indian Narendra Modi, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Coronavirus IndiaFoto: Avishek Das / Zuma Press / Profimedia

Într-un discurs adresat naţiunii, Modi a subliniat de asemenea că persoanele cu vârste între 15 şi 18 ani vor începe să fie vaccinate anti-COVID de pe 3 ianuarie, iar persoanele peste 60 de ani cu comorbidităţi vor putea fi vaccinate cu doze booster la recomandarea medicului.

"Ca precauţie, guvernul a decis ca angajaţii din sistemul sanitar şi din categoriile profesionale din prima linie să se vaccineze cu încă o doză", a spus Modi.

India a înregistrat o creştere bruscă a numărului de contaminări cu varianta Omicron, 415 în total, în 17 state indiene. New Delhi şi Mumbai au raportat cele mai multe cazuri de infectare cu noua variantă Omicron, mai contagioasă.

Ministerul federal al Sănătăţii a cerut autorităţilor din toate statele indiene să îşi reactiveze celulele de criză pentru combaterea COVID-19, pentru a planifica şi a coordona mai bine strategiile de testare, de urmărire a persoanelor infectate şi de limitare a focarelor de coronavirus.

Guvernul lui Modi a accelerat campania de vaccinare, 88% din populaţia eligibilă de 944 de milioane primind cel puţin o doză, în timp ce 61% au primit două doze.