Marea Britanie a înregistrat miercuri cel mai mare număr de cazuri într-o singură zi de la debutul pandemiei - 78.610, în timp ce autoritățile sanitare britanice spun că în următoarele zile ar putea fi o creștere ”uimitoare” a numărului de cazuri, relatează Reuters.

Coronavirus Marea BritanieFoto: Martyn Wheatley / Zuma Press / Profimedia

Astfel, 78.610 de cazuri de COVID-19 au fost raportate miercuri, depășind recordul anterior de 68.053 de cazuri raportate pe 8 ianuarie.

Luni, premierul Boris Johnson a anunțat primul deces din Marea Britanie, după ce a contractat varianta Omicron a coronavirusului.

Guvernul de la Londra a anunţat luni că sunt necesare noi măsuri în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pentru a tempera înmulţirea cazurilor de Covid-19 cu varianta Omicron a coronavirusului şi a câştiga astfel timp pentru a înţelege caracteristicile acestei variante care se transmite într-un „ritm fenomenal”, numărul cazurilor dublându-se la fiecare 2-3 zile.

Peste 11 milioane de oameni au fost testați pozitiv pentru boală în Regatul Unit, care are o populație totală de aproximativ 67 de milioane.

Odată cu noua variantă foarte transmisibilă a virusului, Omicron, care se extinde în Marea Britanie, prim-ministrul Boris Johnson a avertizat cu privire la „un val” de infecții.

Jenny Harries, directorul executiv al Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie, a numit anterior varianta Omicron „probabil cea mai importantă amenințare” de la începutul pandemiei.

Au fost înregistrate peste 10.000 de cazuri de Omicron, cu cel puțin 10 persoane spitalizate.