Marea Britanie a declarat luni că a decis să nu vaccineze anti-COVID-19 toți copiii, ci doar în anumite situații, cum ar fi atunci când tinerii au probleme de sănătate preexistente, relatează Reuters.

Vaccinare Marea BritanieFoto: Dominic Lipinski / AFP / Profimedia

În comparație cu adulții, copiii sunt mult mai puțin susceptibili de a dezvolta boli severe în urma infecției cu coronavirus. Dar majoritatea părinților britanici au declarat într-un sondaj de opinie din această lună că sunt în favoarea administrării copiilor lor un vaccin dacă li se oferă.

Copiii cu neurodizabilități severe, sindrom Down, imunosupresie și dizabilități de învățare vor fi eligibili pentru vaccin în noile îndrumări din partea Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI).

"Vom oferi celor mai vulnerabili oameni protecția pe care o aduce un vaccin și, prin urmare, vom fi cu toții mai siguri", a declarat Nadhim Zahawi în Parlament.

Guvernul a declarat că mai puțin de 30 de copii care au contractat virusul au murit în Regatul Unit până în martie anul acesta.

Tinerii care împlinesc 18 ani în termen de trei luni vor face, de asemenea, parte din programul de vaccinare, a declarat Anthony Harnden, vicepreședinte al JCVI.

Decizia Marii Britanii este în contradicție cu cele luate în țări precum Statele Unite, unde copiii cu vârsta peste 12 ani sunt vaccinați.

Citește și: