Începând din data de 15 martie, programările pentru vaccinare se vor face direct din lista de așteptare disponibilă în platforma de înscrieri, a anunțat astăzi medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Practic, pentru fiecare centru de vaccinare va fi disponibilă o listă de așteptare. "În momentul în care în respectivul centru de vaccinare este un loc liber, persoana înscrisă pe lista de așteptare este notificată și are la dispoziție 24 de ore pentru a confirma programarea în respectivul centru de vaccinare. După data de 15 martie, centrele de vaccinare vor putea fi vizibile doar din lista de așteptare. Platforma este de așa natură încât va notifica persoanele care se află în lista de așteptare", a explicat Valeriu Gheorghiță.
Etapa a 3-a a campaniei de vaccinare - populația generală - va începe în luna aprilie, însă programările se vor putea face începând cu data de 15 martie, pe lista de așteptare din platforma online de programări.
O persoană se va putea înscrie pe lista de așteptare la un singur centru de vaccinare, spune Valeriu Gheorghiță. În schimb, o persoană care s-a înscris pe lista de așteptare la un centru poate renunța pentru a trece pe lista de așteptare de la un alt centru, a explicat Valeriu Gheorghiță.
În continuare nu se va putea opta pentru tipul de vaccin - Pfizer, Moderna sau AstraZeneca - spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.
Peste 1,1 milioane de doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în România în luna martie, peste 268.000 de doze de vaccin Moderna și peste 1,25 de milioane de doze de vaccin Astra Zeneca, a anunțat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
Peste 26.600 de persoane din rândul personalului didactic au fost vaccinate în ultima săptămână, iar de la începutul campaniei de vaccinare peste 80.000 de persoane, a anunțat Valeriu Gheorghiță.
Aproape 950.000 de români s-au vaccinat până la această dată - cu o doză sau cu ambele doze. 680.000 de români au fost vaccinați cu ambele doze.
Peste 2 milioane de doze de vaccin au ajuns în țara noastră de la începutul campaniei de vaccinare, dintre care peste 1,5 milioane de doze au fost deja administrate.
Stocul existent în țară la această dată - 613.000 de doze de vaccin.
75% dintre persoanele vaccinate cu ambele doze sunt din categoria persoanelor vulnerabile - bolnavi cronici și persoane cu vârsta de peste 65 de ani.
Rata reacțiilor adverse comune și minore înregistrate la vaccin este de 3,5 la 1.000 de doze de vaccin administrate.
Una dintre prioritățile imediate ale Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea este realizarea de echipe mobile pentru vaccinarea populației din zone rurale, care nu are acces la centre de vaccinare, mai spune medicul Valeriu Gheorghiță.
Nu e moral si nici normal sa vaccinezi politisti TINERI inaintea celor care au peste 65 de ani si sufera de diverse boli
la aceasta ora personalele peste 65 de ani (adica peste 3 milioane de romani) NU se pot inscrie pt vaccinare
Si da, este si moral si logic si eficient sa vaccinezi, de exemplu, personalul medical in primul rand pentru ca ei ingrijesc bolnavii si sunt expusi. Sau nici cu aceasta categorie nu esti de acord?
testing positive in the first 9 days after vaccination (odds ratio up to 1.48, 95%CI 1.23-1.77),
indicating that those initially targeted had a higher underlying risk of infection. Vaccine effectiveness
was therefore estimated relative to the baseline post-vaccination period. Vaccine effects were noted
from 10-13 days after vaccination, reaching an effectiveness of 70% (95% CI 59-78%) from 28-34
days, then plateauing. From 14 days after the second dose a vaccine effectiveness of 89% (95%CI:
85-93%) was seen.
Individuals aged >=70 years vaccinated from 4
th January had a similar underlying risk of COVID-19 to unvaccinated individuals. With BNT162b2, vaccine effectiveness reached 61% (95%CI 51-69%) from 28-34 days after vaccination then plateaued. With the ChAdOx1 vaccine, vaccine effects were seen from 14-20 days after vaccination reaching an effectiveness of 60% (95%CI 41-73%) from 28-34 days and further increasing to 73% (95%CI 27-90%) from day 35 onwards.
On top of the protection against symptomatic disease, cases who had been vaccinated with one
dose of BNT162b2 had an additional 43% (95%CI 33-52%) lower risk of emergency hospitalisation
and an additional 51% (95%CI 37-62%) lower risk of death. Cases who had been vaccinated with one
dose of ChAdOx1 had an additional 37% (95% CI 3-59%) lower risk of emergency hospitalisation.
There was insufficient follow-up to assess the effect of ChAdOx1 on mortality due to the later rollout
of this vaccine. Combined with the effect against symptomatic disease, this indicates that a single
dose of either vaccine is approximately 80% effective at preventing hospitalisation and a single dose of BNT162b2 is 85% effective at preventing death with COVID-19.
Early effectiveness of COVID-19 vaccination with BNT162b2 mRNA vaccine and ChAdOx1 adenovirus vector vaccine on symptomatic disease, hospitalisations and mortality in older adults in the UK: a test negative case control study
Concluzii :
Vaccination with either a single dose of BNT162b2 or ChAdOx1 COVID-19 vaccination was associated with a significant reduction in symptomatic SARS-CoV2 positive cases in older adults with even greater protection against severe disease. Both vaccines show similar effects. Protection was maintained for the duration of follow-up (>6 weeks). A second dose of BNT162b2 provides further protection against symptomatic disease but second doses of ChAdOx1 have not yet been rolled out in England. There is a clear effect of the vaccines against the UK variant of concern.
Lista autorilor studiului :
Jamie Lopez Bernal, Nick Andrews, Charlotte Gower, Chris Robertson, Julia Stowe, Elise
Tessier, Ruth Simmons, Simon Cottrell, Richard Roberts, Mark O’Doherty, Kevin Brown, Claire
Cameron, Diane Stockton, Jim McMenamin, Mary Ramsay
Specialisti care lucreaza la :
1. Public Health England, London, United Kingdom
2. NIHR Health Protection Research Unit in Vaccines and Immunisation, London School of
Hygiene and Tropical Medicine, London, United Kingdom
3. NIHR Health Protection Research Unit in Respiratory Infections, Imperial College London,
United Kingdom
4. University of Strathclyde, Glasgow, United Kingdom.
5. Public Health Wales, Cardiff, United Kingdom.
6. Public Health Agency Northern Ireland, Belfast, United Kingdom.
7. Health Protection Scotland, Glasgow, United Kingdom.
Acu' , stiti cum ii cheama si unde lucreaza. Sunati-i sa le spuneti ca voi aveti dovada ca ei gresesc.
Daca nu, ramaneti, ca si pana acum, niste neica-nimeni.
Sub toate aspectele....
Si totusi oamenii in varsta nu gasesc loc pe platforma si oficial pentru ca nu sunt suficiente doze. Numai ca sunt.
Raportat la populatie stam bine si fata de alte tari mai mari, ca Franta, Germania.
Desigur, statisticile nu sunt elocvente pentru ca nu sunt raportate la segmentele de populatie in cauza, respectiv la etinii si rase.
In unele state din SUA peste 70% dintre decese sint persoane de culoare, desi nu reprezinta nici 30% din populatie.
Nu putem compara mortalitatea dintr-o tara cu multi minoritari de culoare si una fara minoritari de alte rase, ca Ro.
Ar trebui comandate transe mai mici, ca epidemia oricum se stinge, asa cum se vede pe dashboardul OMS.
Sper doar sa se stinga inainte de a-si face jocul cei ce vor vaccinari obligatorii si pasapoarte. Desi nu cred ca vor recunoaste incheierea pandemiei, vor folosi ca pretexte tot felul de tulpini.
Sau, ar fi in stare sa imprastie vreo molima adevara gen antrax, ebola, ciuma...
Ar trebui comandate cu masura, cu certitudinea ca populatia le va face benevol.