Alte 3.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, în urma a 32.794 de teste - 26.768 RT-PCR și 6.026 teste rapide. Bilanțul a ajuns la 700.898 de îmbolnăviri de la debutul pandemiei, potrivit datelor furnizate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi, au decedat alte 116 persoane, iar la terapie intensivă sunt internați 1.054 de pacienți.
Până astăzi, 20 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 700.898 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.000 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Până astăzi, au decedat 17.485 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2.
În intervalul 19.01.2021 (10:00) – 20.01.2021 (10:00) au fost raportate 116 decese (71 bărbați și 45 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și București. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 14 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 32 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 35 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 32 decese la categoria de peste 80 de ani. 113 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.240. Dintre acestea, 1.054 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.220.200 de teste RT-PCR și 57.634 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.768 de teste RT-PCR (18.424 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.344 la cerere) și 6.026 de teste rapide antigenice. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 15 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 20 ianuarie a.c.
Pe teritoriul României, 48.894 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.691 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 69.947 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 157 de persoane.
De la debutul pandemiei, 635.871 de pacienți au fost declarați vindecați.
iar la cele FALS negative sunt reluate testele pana cand ies FALS pozitive.
oricum a scazut gradul de infectare sub 3% dar restrictiile raman deci alea cu zona rosie, zona galbbena sunt inutile.
Asta in timp ce vestul Europei este/intra in carantina.
Hai mai bine sa-ncingem o hora romaneasca, sa le dam dracu' de precautii.
Ca virusul nu trece de granita, ca-l opresc ignorantii care nu vad ce se-ntampla in afara tarii.
Daca nr de cazuri a scazut, e meritul majoritatii oamenilor care au inteles (de voie/de nevoie) ca respectand niste reguli ne usuram viata si nu intram in carantina.
Hai cu parangheliile si fara botnita, s-o luam de la capat.
Asa e cand nu vei ce se-ntampla prin alte parti sau uiti repede ce sa-ntamplat si pe la noi...
Cel mai bun exemplu de lipsa de glagore !
"..... la cele FALS negative sunt reluate testele pana ies FALS pozitive."
Va mai mirati ca rade lumea de voi ?
Esti DUS!
Pana acum 1 luna doctorii spunea ca 5% dintre cei gasiti pozitivi ajung la ATI.
Cand s-a invatat hibrid abia aveau timp pentru termoscanare dimineata, acum cu toata scoala prezenta va fi o bataie de joc maxima.
Cat cinism din partea autoritatilor.
A, da, vor da cate 2 teste rapide/scoala cum dadeau si la scarlatina cu indicatia sa le foloseasca chibzuit. Si se vor lauda cate zeci de mii de teste au dat (impartit la numarul de elevi sau scoli...).
Rusine.
Asta presupunând că numărul de cazuri noi este realist și nu este sub numărul reali de infectări din cauză că oamenii nu se mai duc la testare.
O luna e suficient timp sa se vada. Nu se vede pentru ca realitatea e alta, nu aia aratata de teste. Mai grav, pare ca asta e limita maxima ATI din moment ce sutele eliberate constant in ultimele saptamani sunt ocupate instant.
- se testeaza mai putin
- numarul de cazuri active e cam constant de la inceputul anului
- numarul cazurilor ati scade in general mai greu, sunt situatii cand un pacient sta la ati mai mult de o luna
totusi, se observa o usoara scadere a numarului pacientilor internati la ati. vedem in cateva saptamani daca se pastreaza sau nu aceasta tendinta
Pe de altă parte, cazurile grave și cele care se soldează cu decese au durate mai lungi: un asimptomatic devine negativ într-o săptămână, un caz grav poate dura peste o lună până ajunge într-o parte sau alta. De aceea, și numărul de internări la ATI și cel de decese au crescut mai târziu decât numărul de cazuri depistate. Și pe partea cealaltă a valului e la fel: vor scădea mai încet și mai târziu.
In plus, pe masura ce scade numarul de infectii noi zilnice, mai multi dintre cei ce au nevoie de terapie intensiva, sau au risc crescut de-a avea nevoie de terapie intensiva foarte rapid, sunt mutati la terapie intensiva, ca a scazut presiunea. La vremea cand aveam peste 1200 de oameni la terapie intensiva, multi primeau oxigen pe saloane, si nu erau bagati la terapie intensiva din cauza ca nu era loc - nu peste tot, dar in multe locuri din tara. Acuma o parte dintre ei vin din urma, si ocupa locurile eliberate, asa ca numarul celor internati la terapie intensiva scade lent.
Daca am fi avut 5000 de paturi de terapie intensiva, si n-am fi ajuns la saturatie in multe locuri din tara, la vremea cand oficial aveam peste 1200 de oameni la terapie intensiva am fi avut poate 2500 sau 3000. De-acolo trebuie socotita scaderea.
Asa se explica si numarul tot mai mic de internati in spital, dar numarul constant (egal practic cu capacitatea maxima) la ATI.
acum s-a prins si lumea ca gripa asta ii afecteaza pe foarte putini, pana la urma se va destepta populatia si isi va da seama ca guvernul i-a MINTIT
In concluzie lumea vine la spital cand e cu un picior in groapa si nici macar atunci nu gaseste loc, trebuie sa astepte sa se elibereze unul.
E bine ca Romania e verde, yey.
Iar Romania se pare ca a decis scapa cine poate. Important e sa se vaccineze parlamentarii si BNR-ul, Consiliul Concurentei etc, dar profesorii si elevii sunt aruncati pe 8 februarie direct in foc.
Sa vina suedezii sa ia lectii.
Toata extravaganta asta anti-COVID, pe cind spitalele put de nosocomiale, sint infestate de gindaci si nu respecta reguli elementare de igiena!
Prioritati GRSITE!
Anual avem numarate putine mii de infectii nosocomiale, la un numar de internari de ordinul macar a cateva milioane, adica riscul de infectie nosocomiala e bine sub 1% si daca numarul real al infectiilor nosocomiale e de cateva ori mai mare. Cand ti-a confirmat testul infectia cu COVID-19, ai boala 100%.
Gresita e logica (si ortografia) matale.
nu e in titlu si nici macar in textul articolului
Cu 898 victime la 1 milion locuitori, Romania a fost chiar depasita de Polonia (899) si e mult in urma Ungariei (1.189), Bulgariei (1.226) sau a tarilor din vestul UE.
Romania e printre statele care raporteaza orice decedat care a fost si contaminat cu virusul chinez, chiar daca acel decedat avea comorbiditati de genul cancer sau boli cardio-vasculare care oricum il puteau ucide.
Nu toate tarile procedeaza ca Romania, unele nu iau in calcul astfel de decese, pentru ca nu exista o procedura si criterii unitare in ce priveste Covid19, nici macar la nivelul UE.
Ca rata a mortalitatii la bolnavii de Covid19, cu un 2,49%, ne situam pe locul 8-9 in Europa, ceea ce arata ca nu reusim sa salvam prea bine pe cei internati, acestia au risc mai mare in spitalele de la noi fata de alte tari din Europa.
Deja de-acu' multe luni de zile se plangeau medicii ca le vin la spital oameni care trebuie bagati direct la terapie intensiva, care-au stat acasa pana n-au mai putut - ba chiar au mers si la lucru si au incercat cu disperare sa se comporte ca si cand boala n-ar exista, sperand ca asta o face sa dispara. Cand majoritatea, sau macar foarte multe cazuri care vin la internare, sunt de genul asta, e dificil sa ai o rata de vindecare comparabila cu cea a unor tari unde oamenii merg la medic cand incep sa tuseasca si fara sa fie epidemie.
Romania nu raporteaza pe oricine se infecteaza cu SARS-COV-2 ca fiind decedat de COVID-19. Medicii de-aia-s medici, ca stiu sa faca diferenta dintre un infectat care-a murit de infarct si un infectat care desi avea probleme cu inima a murit de COVID-19. Ce nu face Romania, si nu face nici o tara cu un sistem de sanatate cat de cat normal, e sa elimine de la raportare oamenii care mor de COVID-19 da' care foarte probabil ar mai fi trait foarte putin din cauza altor boli. Ceea ce-i cat se poate de corect. Un diabetic care a dus-o zece ani cu injectii cu insulina care se infecteaza si moare nu moare de diabet, ci de COVID-19. Diabetul ar fi putut linistit sa-l duca inca 20 sau 30 de ani cu aceleasi injectii cu insulina.