În spitalele din judeţul Sibiu nu mai există niciun loc liber la ATI pentru adulţii infectaţi cu noul coronavirus, numai la Spitalul Clinic de Pediatrie mai fiind patru paturi libere la ATI pentru cazuri de copii cu COVID-19, în condiţiile în care judeţul a ajuns să aibă rata de infectare cea mai mare din România, de peste 7 la mia de locuitori.

Testare coronavirusFoto: Robin Utrecht / Shutterstock Editorial / Profimedia

În toate spitalele din judeţul Sibiu există în prezent doar 24 de locuri la ATI pentru toţi pacienţii COVID-19, din care cele mai multe sunt în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (12), câte cinci la Spitalul Militar de Urgenţă şi Spitalul Clinic de Pediatrie aflate în municipiul Sibiu şi două locuri la Spitalul Municipal din Mediaş, a precizat pentru Agerpres purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

Potrivit sursei citate, în judeţul Sibiu există în prezent un total de 447 de paturi pentru pacienţii COVID, dintre care 24 paturi ATI, urmând să fie suplimentat numărul cu locurile aprobate în Spitalul Orăşenesc Agnita şi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Sunt ocupate, conform raportărilor de la ora 8,00, un număr total de 394 de paturi, dintre care 20 pe secţia ATI (19 adulţi şi 1 minor).

De asemenea, s-au ocupat toate paturile pentru pacienţii COVID în patru spitale din judeţ: Spitalul Militar de Urgenţă şi Spitalul Căi Ferate din municipiul Sibiu, Spitalul Municipal din Mediaş şi Spitalul Orăşenesc din Cisnădie. Locuri disponibile mai erau la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi cel de Pneumoftiziologie, ambele aflate în municipiul Sibiu.

Focar de COVID la Secția de Neurologie a Spitalului Judeţean, care a fost închisă

De asemenea, Prefectura Sibiu a anunțat miercuri să Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean s-a închis după ce aici s-au îmbolnăvit de COVID 21 de angajaţi şi 12 pacienţi.

"În cadrul Secţiei Clinice Neurologie a fost identificat un focar de infecţie cu COVID-19, un număr de 21 de pozitivi din rândul personalului medical (dintre care 4 medici rezidenţi) şi 12 pozitivi din rândul pacienţilor internaţi. În cadrul anchetei epidemiologice a fost testat întregul personal şi toţi pacienţii. Secţia este în prezent închisă şi se efectuează procedurile de dezinfecţie terminală. Personalul testat negativ se află în autoizolare la domiciliu şi va fi retestat înainte de reluarea activităţii în secţie, programată pentru 18 noiembrie. Partea de urgenţe neurologice se asigură la UPU, prin linii de gardă, iar spitalizarea continuă a pacienţilor care necesită internare a fost preluată de către Spitalul Militar", a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

Judeţul Sibiu are rata de infectare cea mai mare din România, de peste 7 la mia de locuitori, iar Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă este cel mai mare spital din judeţ, unde sunt trataţi cei mai mulţi pacienţi COVID-19, dar şi cei care suferă de alte boli.