Toate școlile din orașul Bacău se închid și intră în scenariul roșu - cursuri exclusiv oline -, începând de luni. De asemenea, în tot județul va fi obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, iar persoanele suspecte de COVID-19 sunt obligate să se izoleze până vor primi rezultatul testului, potrivit prefectului Sorin Ailenei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deciziile luate vineri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență:

  • De luni, toate școlile din municipiul Bacău trec în scenariul roșu
  • Se închid, tot în municipiul Bacău, sălile de noroc, restaurantele, cafenelele, cantinele, cu excepția celor din unitățile de cazare, care vor funcționa doar pentru cei cazați acolo
  • În tot județul va fi obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, închise și deschise
  • Tot pentru tot județul Bacău persoanele cu suspiciune de COVID-19 vor avea obligația să se izoleze până la primirea rezultatului testelor, făcute fie în laboratoare private, fie prin DSP.

"Trebuia să luăm această măsură (închiderea școlilor - n.r.) pentru a preveni măsuri mai dure. Rata de infectare în municipiul Bacău a depășit 3 la mia de locuitori. Trebuia să reacționăm și am optat pentru această măsură, pentru 14 zile", a declarat vineri, la Digi 24, prefectul de Bacău, Sorin Ailenei.

Întrebat dacă riscă sancțiuni cei care nu se vor izola până la primirea rezultatului COVID, prefectul a spus că "dacă refuză să facă acest lucru se poate merge până la sancțiune din domeniul dreptului penal - infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor".