Olanda intensifică testarea pentru noul coronavirus în locații de tip drive-in pentru personalul medical, incluzând și un loc de testare aflat la un patinoar, relatează Reuters.

Patinoar iarnaFoto: Flickr

„Vara patinoarul nu este folosit. Aceasta este o locație foarte potrivită pentru a testa oamenii într-un mod sigur și igienic”, a declarat pentru Reuters un reprezentant al autorităților responsabile de sănătatea publică din Alkmaar.

Acesta a adăugat că sute de persoane au fost deja testate în noua locație.

Săptămâna trecută guvernul olandez a anunțat că va mări substanțial capacitatea de testare de la în jur de 4.000 de teste pe zi la 17.500.

Anterior, autoritățile olandeze testau doar personalul medical și pacienții cu simptome grave.

Însă de luni locațiile de tip drive-in au fost deschise și altor angajați din sistemul de sănătate, precum medicilor de familie, asistenților de la azilurile de bătrâni sau celor care oferă îngrijire la domiciliu, chiar dacă prezintă doar simptome ușoare.

Potrivit ultimelor cifre de miercuri, 2.248 de persoane au decedat în Olanda din cauza coronavirusului și încă 7.735 sunt internate în spital.

Țara a înregistrat 20.549 de infecții dar autoritățile afirmă că numărul real este probabil mult mai mare datorită capacității de testare limitate de până acum.