McDonald's își va închide temporar birourile din SUA în această săptămână, în timp ce se pregătește să își informeze angajații despre noi valuri de concedieri. Disponibilizările fac parte dintr-o politică de restructurare mai amplă a companiei, scrie Reuters.

restaurant ​McDonald'sFoto: Profimedia Images

Într-un e-mail intern trimis săptămâna trecută angajaților din SUA și unor angajați din personalul internațional, McDonald's le-a cerut să lucreze de acasă de luni până miercuri, pentru a putea transmite deciziile cu privire la concedieri. Compania nu a anunțat câți angajați vor fi concediați.

„În cursul săptămânii care începe la data de 3 aprilie vom comunica deciziile cheie legate de roluri și de nivelul de personal din întreaga organizație", a precizat compania cu sediul în Chicago în mesajul transmis.

McDonald's le-a cerut angajaților să anuleze toate întâlnirile fizice care erau planificate cu furnizorii.

În luna ianuarie, lanțul de restaurante fast-food a anunțat că va face disponibilizări ca parte a unei strategii de afaceri actualizate, ceea ce ar putea duce la concedieri în unele zone și la extinderea locurilor de muncă în altele.

Chris Kempczinski, CEO-ul lanțului de fast food, a avertizat de la începutul anului cu privire la posibile disponibilizări, în ciuda faptului că 2022 a fost un an bun pentru companie. Aceste anunțuri vin în contextul în care, în ultimul trimestru, vânzările companiei au crescut cu 6% în SUA, ceea ce a marcat al nouălea trimestru consecutiv de creștere al Mc Donald's.