Compania OpenAI a anunțat miercuri cea mai importantă actualizare pentru ChatGPT de la lansarea sa, acesta putând acum naviga pe internet pentru a oferi utilizatorilor informaţii actuale, transmite Reuters și News.ro.

ChatGPTFoto: Shutterstock

Asta înseamnă că informațiile pe care chatbot-ul le are la dispoziție nu se mai limitează la cele anterioare lunii septembrie 2021, până când a fost antrenat.

„Navigarea este disponibilă astăzi pentru utilizatorii Plus şi Enterprise şi ne vom extinde la toţi utilizatorii în curând. Pentru a o activa, alegeţi Căutare cu Bing în selectorul de sub GPT-4”, a spus compania într-o postare pe X, cunoscută anterior ca Twitter.

Actualizarea va permite acum ChatGPT să culeagă informații în timp real și să le răspundă utilizatorilor la întrebări despre evenimente de actualitate, deschizând noi piste de folosire a sa.

Anunțul vine după ce OpenAI a dezvăluit o altă actualizare importantă pentru ChatGPT la începutul acestei săptămâni, care va permite chatbot-ului viral să aibă conversaţii vocale cu utilizatorii şi să interacţioneze folosind imagini, apropiindu-l de asistenţii populari de inteligenţă artificială (AI) precum Siri de la Apple.

Ce lucruri noi mai poate face ChatGPT

Vocea nu se bazează pe vechiul sistem text-to-speech, prin care o voce robotică citeşte textul dintr-o pagină, ci este generată pe baza unui eşantion de câteva secunde al unui discurs produs de actori profesionişti de voce. Asta face ca cele cinci voci între care utilizatorii pot alege să sune cât mai natural.

Cu aceeaşi ocazie, o nouă facilitate permite utilizatorilor să trimită chatbot-ului o imagine şi să pună întrebări legate de conţinutul acesteia.

De exemplu, un utilizator ar putea posta o imagine cu un obiect stricat şi întreba cum îl poate repara. Aceeastă opţiune va fi cu adevărat utilă în momentul în care producătorul va rezolva problema ”halucinaţiilor” de care ChatGPT şi restul chatboţilor suferă în prezent.

Aceste funcţionalităţi vor fi disponibile doar celor care plătesc 20 de dolari pe lună pentru abonamentul ChatGPT Plus sau companiilor abonate la planul Enterprise.

Facebook/Meta a prezentat la rândul său miercuri o serie de chatboți de multe tipuri cu care speră să-i atragă pe tineri și să-i facă să stea mai mult timp pe Instagram, pe Facebook și pe toate produsele sale.

Sunt în total 28 de asistenți conversaționali, unii dintre ei urmând să imite vocile unor celebrități precum Paris Hilton, Jane Austen sau Snoop Dogg.