Un director executiv de la Meta Platforms care supraveghează eforturile companiei de a dezvolta propriile cipuri pentru activitatea de inteligență artificială își va părăsi postul la sfârșitul lunii, potrivit a două surse familiare cu acest subiect citate de Reuters.

Logo MetaFoto: Daniel Constante, Dreamstime.com

Alexis Black Bjorlin, vicepreședinte al infrastructurii la Meta și un veteran al companiilor de cipuri Broadcom și Intel , a condus o echipă însărcinată cu proiectarea unui cip personalizat pentru a gestiona o serie de lucrări de inteligență artificială, o parte esențială a eforturilor companiei de a-și revizui rețeaua extinsă de centre de date pentru o eră dominată de chatbots și generatoare de imagini.

Ea își părăsește postul la sfârșitul lunii, dar nu părăsește imediat compania, a declarat una dintre surse.

Yee Jiun Song, vicepreședinte Meta, îi va prelua rolul, iar compania își va continua eforturile de a dezvolta propriul hardware de inteligență artificială, a precizat una dintre surse.

Meta a prezentat miercuri primele produse de inteligență artificială generativă ale companiei pentru consumatori, inclusiv un chatbot care poate genera atât răspunsuri textuale, cât și imagini foto-realiste.

Meta își reface centrele de date și construiește supercomputere puternice cu cipuri de la Nvidia.

Reuters a relatat la începutul acestui an că Meta lucrează, de asemenea, la propriile cipuri personalizate, care i-ar ajuta atât să controleze costurile, cât și să își traseze mai bine propria cale, independent de furnizorii de cipuri comerciale.

Unele dintre eforturile inițiale ale companiei s-au dovedit mai lente decât utilizarea cipurilor existente, ceea ce a determinat compania să renunțe la unele dintre cipurile sale de inteligență artificială.

Meta lucrează la un cip mai nou care va acoperi toate tipurile de activități de inteligență artificială. (foto: Daniel Constante, Dreamstime.com)