Compania din spatele unui brand de produse cosmetice vegane a avut un randament pe bursă mai mare în ultimii 5 ani decât Nvidia, marea câștigătoare a entuziasmului uriaș față de A.I., arată Markets Insider.

Sigla E.l.f. Beauty pe sediul Bursei de la New YorkFoto: Richard Levine / Alamy / Alamy / Profimedia

Prețul acțiunilor E.l.f. Beauty a crescut cu 2.639% de la începutul lui 2019, comparativ cu aprecierea de 1.937% a acțiunilor Nvidia în același interval de timp, potrivit unui raport publicat marți de Bespoke Investment Group.

Compania E.l.f. Beauty a fost înființată în 2004, numărând în prezent printre produsele pe care le comercializează produse pentru baie și îngrijirea pielii, machiaj pe bază de minerale, instrumente profesioniste pentru machiaj, creioane de ochi, rujuri, luciuri de buze, farduri și creme autobronzante, printre altele.

Compania este înregistrată în statul american California și s-a listat pe bursa de la New York în 2016. Ea se laudă cu faptul că niciunul din produsele sale nu este testat pe animale și că ele sunt „100% fără cruzime”.

Raportul celor de la Bespoke Investment notează că, deși această companie și Nvidia activează în domenii de activitate cu totul diferite, ele au un lucru important în comun: raportează cu regularitate venituri spectaculoase în documentele depuse la autoritățile de reglementare financiară, Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) din SUA, în cazul de față.

Ambele companii au de asemenea cu regularitate randamente per acțiune peste estimările analiștilor și își revizuiesc în sus prognozele de creștere după publicarea ultimelor date.

Două companii cu povești diferite, dar o ascensiune spectaculoasă pe bursă

Business Insider nota într-un articol publicat în noiembrie anul trecut că succesul E.l.f. se datorează în parte modului în care folosesc platformele social media precum TikTok, Roblox și Twitch pentru a-și promova produsele.

Ascensiunea fulminantă a Nvidia din ultimul timp se datorează în schimb în cea mai mare parte viziunii sale de a dezvolta unități de procesare grafică (GPU) avansate, componentele folosite de sistemele A.I. precum ChatGPT pentru a realiza operațiunile lor complexe.

Cei de la Markets Insider amintesc totuși că acest tip de a compara randamentele istorice de pe bursă nu este unul perfect.

De exemplu, prețul acțiunilor E.l.f. era de aproximativ 8,50 dolari la începutul lui februarie 2019, în timp ce al Nvidia era de 36 de dolari. Prețul de pornire mai mic al acțiunilor companiei de cosmetice înseamnă că orice câștiguri ulterioare sunt reflectate prin randamente mai mari.

Însă, la fel ca Nvidia, compania de cosmetice a înregistrat un salt spectaculos în ultimele 15 luni, chiar dacă nu chiar la fel de mare precum cel al gigantului tech.

Pe 23 decembrie 2022, la o zi după ce OpenAI a lansat oficial ChatGPT pentru publicul larg, prețul acțiunilor Nvidia la închiderea bursei americane era de doar 152 de dolari. În prezent este de 787 de dolari.

În același interval de timp prețul acțiunilor E.l.f. Beauty a crescut de la 54,48 dolari la 202 dolari.

Te-ar putea interesa și: