Toate cele cinci societati de investitii financiare au inregistrat ieri pierderi, indicele BET - FI care urmareste evolutia acestor companii pierzand peste 2%.

Actiunile SIF Banat - Crisana au inregistrat ieri cea mai mica scadere dintre cele cinci SIF-uri, 1,4%, ajungand la la 7.150 lei/actiune. Celelalte patru SIF-uri au inregistrat ieri scaderi de aproximativ 2,5% fata de valoarile anterioare. SIF Banat - Crisana a anuntat ca a incheiat contractul de cesiune de actiuni pentru pachetul majoritar detinut la compania Metex Turda.

Pretul de vanzare este de 255.000 lei/actiune, valoarea totala a pachetului depasind in aceste conditii 17,5 miliarde lei.

Actiunile Rompetrol Rafinare (Petromidia) au pierdut ieri 3,6%, in urma acuzatiilor aparute in presa la adresa modului cum s-au realizat tranzactiile du actiunile companiei in prima zi de tranzactionare la Bursa de Valori. In piata, titlurile Petromidia au fost ieri cele mai tranzactionate actiuni, transferurile insumand 10,9 miliarde lei.

Ultima tranzactie de ieri de pe piata s-a realizat la 637 lei/actiune.

Cealalta companie petroliera listata la Bursa, Petrom a avut o zi mult mai linistita, cu operatiuni in valoare de sun doua miliarde de lei. Actiunile Petrom au incheiat ziua la 2.450 lei/actiune in crestere cu 0,8% fata de joi.

O evolutie buna au avut ieri actiunile Bancii Transilvania, care au castigat 1,6%. Cotatia bancii a urcat in a doua parte a zilei pana la nivelul maxim de 6.350 lei/actiune, la acest pret perfectandu-se si ultima tranzactie a zilei. La pretul maxim s-a derulat si o tranzactie speciala cu actiunile Bancii Transilvania, prin intermediul acestei operatiuni transferandu-se un pachet de 500.

000 actiuni. Valoarea tranzactiei speciale a fost de 3,1 miliarde lei. Cealalta banca de la Bursa, BRD a incheiat ziua fara nici o modificare fata de ziua anterioara, la pretul de 26.100 lei/actiune. Valoarea operatiunilor cu titluri BRD a fost de 2,9 miliarde de lei.