Banca Tiriac a semnat la sfarsitul lunii trecute un acord privind deschiderea unei linii de credit pe termen lung in valoare de zece milioane de euro cu The Netherlands Development Finance Company (FMO). Finantarea va fi folosita de banca romaneasca pentru sustinerea cresterii volumului creditelor imobiliare acordate clientilor.

FMO este una dintre cele mai importante banci europene de investitii orientata catre finantarea sectorului privat din tarile in curs de dezvoltare, fiind cotata de catre Standard&Poor's cu rating-ul "AAA" .

Profitul operational realizat de Banca Tiriac pe primele cinci luni a fost de aproximativ 600 de miliarde de lei (14,7 milioane de euro), cresterea fata de aceeasi perioada a anului trecut fiind de 23%. La sfarsitul lunii mai, activele detinute totalizau un volum de 21.840 miliarde lei (537,6 milinoane de euro).

"Piata creditului imobiliar din Romania a inregistrat in ultima perioada o dezvoltare seminificativa insa consideram ca mai exista un potential de crestere important pe acest segment. Banca Tiriac a lansat recent Creditul Acasa, orientandu-se catre oferirea unui produs de creditare care sa intruneasca cerintele pietei si sa raspunda prompt solicitarilor clientilor.

Accesul facil la produsul nostru presupune acceptarea venitului pe familie, lipsa garantului si posibilitatea achitarii ratelor de la oricare dintre sucursalele bancii din Bucuresti si din tara" a declarat George Mucibabici, presedintele Bancii Tiriac.

Dezvoltarea segmentului de credite imobiliare se inscrie in politica de cerstere a bancii, alaturi de cea a segmentului de retail si de cel corporatist. Presedintele bancii, Ion Tiriac, afirma recent ca segmentul imobiliar are un potential ridicat avand in vedere deficitul de locuinte existent, iar filozofia bancii va fi de finantare a proiectelor administratiilor locale.

Banca opereaza in prezent o retea proprie de 200 de ATM -uri si 1.550 de POS -uri, si a emis pana acum aproximativ 300.000 de carduri. Numarul clientilor bancii, deserviti printr-o retea de 56 de unitatI teritoriale, a crescut in perioada mai 2003 - mai 2004 cu apoape 200.000.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Bancii Tiriac a aprobat la sfarsitul lunii aprilie o majorare de capital de 207 miliarde lei (5 milioane de euro), prin aport de numerar al actionarilor, menita sa sustina planurile de dezvoltare ale bancii.

"Banca Tiriac este recunoscuta ca o banca puternica pe piata interna si pentru FMO reprezinta un partener de incredere in Romania. Orientarea catre dezvoltarea unui produs de natura creditului Acasa ofera acum posibilitatea multor familii de romani sa isi finanteze prima lor locuinta", a adaugat George Meltzer, Directorul Regional FMO pentru Europa si Asia Centrala.

Cu un portofoliu de 1,9 miliarde de euro si peste 200 de angajati, FMO acorda finantari atat in sectorul financiar, cat si in cel corporatist. Organizatia sprijina si contribuie la dezvoltarea structurala si la cresterea sustenabila a sectorului privat in peste 40 de tari.