Reprezentativa de fotbal a Romaniei a plecat ieri la Erevan, unde va sustine miercuri ultima partida oficiala a sezonului, cu Armenia, in preliminariile CM 2006, cu un lot de jucatori din care lipsesc 15 dintre cei obisnuiti ai convocarilor, majoritatea accidentati. Printre acestia se numara si stelistul Ghionea, care a apelat la medicamente interzise pentru tratarea unei afectiuni a gatului.

Dupa ce a pierdut, rand pe rand, nu mai putin de 15 fotbalisti cu state mai vechi la Nationala, selectionerul Iordanescu s-a vazut pus in situatia de a nu mai conta pe Sorin Ghionea. Oficial, stelistul este accidentat in acest moment si de aceea s-a si prezentat la reunirea lotului pentru a se scuza ca nu poate onora convocarea.

Insa, la fel de oficial este ca Ghionea, din cauza unor probleme la gat, a folosit medicamente care au in compozitie substante aflate pe lista celor interzise si care, la un control antidoping, ar fi fost descoperite. Cel care a anuntat situatia lui Ghionea a fost medicul echipei nationale, Pompiliu Popescu, cel care a si recomandat renuntarea la serviciile stelistului.

"A avut o faringita acuta, a apelat la niste substante calmante pentru gat, care pot fi periculoase din punctul de vedere al regulamentelor. Am informat conducerea FRF si pe selectionerul Anghel Iordanescu si am considerat ca ar fi mai bine sa nu riscam la un eventual control inopinat, pentru a nu exista un nou caz Andreea Raducan", a precizat medicul lotului national.

Desi se stia cu musca pe caciula, Ghionea s-a prezentat la reunirea lotului dan-

du-se accidentat. "Am avut nasul rupt in august. S-a mai speculat ca as fi avut otita, dar daca era asa mai puteam juca la Parma? Sunt sigur ca nu este vorba despre mine. Daca am facut vreodata un control antidoping? Da, acum doi ani.

In ianuarie 2002 am avut hepatita si de atunci sunt atent la ce consum, medicamente si alimente, sunt atent si cand merg", a afirmat Ghionea, inainte ca medicul Pompiliu Popescu sa confirme anuntul impersonal facut de Mircea Sandu vineri.

Puiu zice ca Armenia e echipa de top

Cat despre meciul cu Armenia, selectionerul Anghel Iordanescu s-a aratat deosebit de temator, dar exclude orice alt rezultat in afara celui favorabil tricolorilor. Chiar daca i-ar fi avut la dispozitie pe toti cei 15 jucatori nevoiti sa stea deoparte la acest meci, Iordanescu tot se temea de Armenia, formatie pe care a prezentat-o ca fiind una de top: "La Erevan va fi deosebit de greu.

Traim cu impresia ca Armenia este o echipa modesta, dar eu zic ca poate pune probleme oricarei formatii care lupta pentru calificare. Am vazut ultimul joc al Armeniei, cel cu Cehia. Cehii au profitat de sansa enorma de a deschide scorul repede si apoi au speculat momentele bune de joc".

Controale doping pentru toti convocatii

Dupa cazul Mutu, FRF se teme cel mai mult acum de posibilitatea ca vreun alt fotbalist tricolor sa fie descoperit dopat. Tocmai de aceea, dupa prezentarea stranierilor la lot, ei au fost supusi, la solicitarea selectionerului, la teste antidoping, efectuate, pe parcursul acestui campionat, de toti fotbalistii avuti in vedere de Iordanescu.

Victor Becali crede in echipa Romaniei

Chiar daca pentru prima data in istorie Nationala se confrunta cu un numar impresionant de indisponibili, 15, agentul FIFA Victor Becali este de parere ca fotbalistii care evolueaza in campionatul intern pot castiga disputa de la Erevan. "Cu atatia accidentati e normal sa fie probleme, dar sper sa fie aceasta situatie numai pentru acest meci, care totusi este cu Armenia, nu cu Olanda sau Cehia.

Eu cred ca vom castiga pentru ca jucatorii care sunt convocati la echipa nationala sunt valorosi, nu de mana a doua sau a treia", a mai spus Becali, in opinia caruia un eventual esec ar trebui considerat o rusine, si nu un cutremur pentru fotbalul romanesc.

Stelea e categoric: "Romania e favorita"

Cel mai in varsta international roman pentru meciul cu Armenia, portarul Bogdan Stelea, a fost cel mai categoric in declaratii in ceea ce priveste rezultatul partidei de miercuri.

"Chiar daca sunt 15 jucatori accidentati, suntem echipa Romaniei si suntem favoriti. Nimeni nu ne va ierta daca nu vom castiga in Armenia", a declarat Stelea, in opinia caruia naturalizarea unor jucatori ar fi benefica in conditiile in care acestia "sunt un real castig pentru echipa nationala".

Radoi, consultat si de medicul Nationalei

Pompiliu Popescu a anuntat ca la solicitarea selectionerului Anghel Iordanescu l-a consultat pe fundasul stelist Mirel Radoi.

"Nu s-a refacut si o sa vedem ce se intampla in zilele urmatoare. S-a grabit putin, nu a efectuat recuperarea asa cum trebuie, a dorit sa joace mai repede si regretam ca nu poate fi folosit la Erevan.

Nu pot spune ca Steaua a gresit in cazul lui, este la mijloc in primul rand dorinta jucatorului", a spus Popescu, care a adaugat ca un alt fotbalist de la Steaua aflat in atentia selectionerului, Florentin Dumitru, se afla la o clinica din Germania pentru a se opera la genunchi.