Secretarul american al Agriculturii, Anne Veneman, secretarul Educaţiei, Rod Paige, şi secretarul Energiei, Spencer Abraham, işi vor anunţa, luni, alături de şeful diplomaţiei, Colin Powell, demisia din administraţia americană, au declarat surse oficiale, citate de CNN.

Powell şi-a anunţat colaboratorii că intenţionează să rămină in funcţie pină la confirmarea succesorului său, au precizat oficiali din Departamentul de Stat, adăugind că preşedintele George W. Bush şi Colin Powell au decis, de comun acord, că este momentul ca acesta din urmă să se retragă.

Sursele citate au adăugat că Powell intenţionează să se implice in continuare in mai multe subiecte, inclusiv negocierile cu Coreea de Nord, alegerile din Irak, programate pentru luna ianuarie, şi procesul de pace din Orientul Mijlociu.

Colin Powell urmează să plece săptămina viitoare in Egipt, pentru a participa la o conferinţă privind Irakul.

Surse din cadrul Departamentului de Stat anunţaseră luni că autorităţile americane incearcă să stabilească o intilnire intre Powell şi noua conducere palestiniană, dar detaliile acesteia nu au fost incă stabilite.

Intrebat, săptămina trecută, dacă doreşte ca Powell să se implice in continuare in procesul de pace din Orientul Mijlociu, Bush a declarat că "este mindru de secretarul său de Stat".