Candidatul Alianţei PNL-PD la Preşedinţie, Traian Băsescu, a exclus categoric, marţi, in cadrul unei dezbateri organizate de societatea civilă, orice colaborare post-electorală cu PRM, chiar cu riscul răminerii in opoziţie.

"Avem un punct de vedere foarte ferm: este exclusă orice alianţă cu PRM, chiar dacă asta ne-ar costa raminerea in continuare in opoziţie", a răspuns Băsescu unei intrebări pe această temă formulată de Andrei Oişteanu.

Băsescu a adăugat că Alianţa nu crede in posibilitatea unei "soluţii politice" alături de un partid etichetat drept extremist. In opinia liderului democrat, PRM nu reprezintă o soluţie "viabilă pentru Romania" in acest moment, motiv pentru care PNL-PD nu se gindeşte la o eventuală colaborare cu această formaţiune.

"Este greu să te imaginezi semnind un protocol de alianţă cu Corneliu Vadim Tudor", a completat Băsescu.

Potrivit acestuia, variantele luate in calcul de Alianţa PNL-PD pentru o eventuală colaborare post-electorală sint UDMR şi, probabil, PNŢCD.

"Cred că va fi suficient UDMR, iar dacă intră şi PNŢCD-ul in Parlament, cu atit mai bine, pentru că va fi un aliat natural", a mai spus Băsescu.

El a respins şi o colaborare post-electorală cu PUR, avind in vedere că grupul parlamentar al acestui partid "se va dezagrega imediat".

Băsescu a amintit că cel putin patru dintre cei 32 de cadidaţi propuşi de PUR pe listele Uniunii Naţionale PSD+PUR au fost anterior in PD, de unde au plecat după ce nu au mai fost propuşi pentru un mandat de parlamentar.

"Nu cred in viabilitatea unui astfel de grup parlamentar format din oameni de la diverse partide", a arătat Băsescu, adăugind că PUR "nu este o structură politică solidă".