Jucătorii echipei naţionale a Romaniei se află in "silenzio stampa" şi nu au făcut nici o declaraţie de la sosirea in Armenia, pentru meciul care va avea loc, miercuri, la Erevan, in Grupa I a preliminariilor Cupei Mondiale din 2006, informează TVR 1.

Internaţionalii romani nu au făcut nici o declaraţie, dar au dat un comunicat prin care işi motivează hotărirea.

"Am decis să intrerupem dialogul cu presa pe o perioadă nedeterminată, in semn de protest faţă de unele articole şi comentarii jignitoare şi tendenţioase apărute in presa romană, gen «echipă second-hand» şi «generaţie de alcoolici şi drogaţi» etc.

In aceste condiţii, comunicatul remis presei acum două săptămini de căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, intră in vigoare, jucătorii fiind decişi să vorbească doar pe teren", se arată in comunicatul "tricolorilor".

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că Anghel Iordănescu nu va părăsi echipa naţională a Romaniei. "Iordănescu va fi in continuare antrenorul echipei naţionale, chiar dacă va fi in Parlamentul Romaniei. El va avea suficient timp să se ocupe preponderent de echipa naţională.

Prezenţa zilnică in Parlament nu este obligatorie", a spus Sandu.

Mijlocaşul echipei Oţelul Galaţi, Ciprian Danciu, s-a accidentat inaintea meciului cu reprezentativa Armeniei.