Transferul unor piese de mobilier de la Cancelaria primului-ministru catre Camera Deputatilor s-a facut pe baza unei hotariri de Guvern si a unui protocol incheiat intre cele doua institutii, precizeaza un comunicat al Serviciului de presa al Camerei Deputatilor.

Potrivit sursei citate, acest demers este motivat de faptul ca, in prezent, Camera Deputatilor nu dispune de fonduri pentru achizitionarea mobilierului necesar, avind in vedere ca au fost amenajate numeroase spatii pentru eliberarea unui corp de cladire ce va gazdui Senatul Romaniei.

Totodata se mentioneaza faptul ca in componenta Camerei Deputatilor, in actuala legislatura, au aparut un grup parlamentar PUR-SL si trei comisii permanente.

Transferul nu a fost facut intre persoane fizice, ci intre institutii ale statului, iar in aceste conditii insistenta si timpul afectate unor astfel de "aspecte minore" sint surpinzatoare, se mai arata in finalul comunicatului difuzat de Camera Deputatilor.

Transferul de putere la nivel guvernamental a fost ingreunat de faptul ca fostii membri ai Cabinetului au preluat, la plecare, mai multe piese de mobilier si aparatura tehnica, golind birourile care urmau sa fie ocupate de noii ministri, a afirmat, luni, premierul Calin Popescu Tariceanu.

El a aratat ca, personal, s-a confruntat cu aceeasi problema in momentul in care s-a instalat in biroul de prim-ministru, din care lipseau mobilierul initial si computerul.

Seful Guvernului a afirmat ca o astfel de situatie, care a fost inregistrata si in cabintele celorlalti demnitari, este inadmisibila, in conditiile in care bunurile disparute ar fi fost obtinute, potrivit premierului, din donatii la adresa Guvernului, ca institutie, si nu pentru anumite persoane fizice.