articol preluat din Cotidianul

25-30 de parlamentari din Opozitie intentioneaza sa paraseasca partidele din care fac parte si sa sustina, ca independenti, actualul Guvern, a anuntat ieri purtatorul de cuvint al PNL, Eugen Nicolaescu.

„Independenti sub acoperire“

El a afirmat ca este vorba atit de deputati, cit si de senatori, insa nu a dat nici un nume si nici nu a precizat citi sint de la PSD si citi de la PRM. La rindul sau, vicepresedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat ca UDMR nu este deranjata de faptul ca o parte dintre viitorii „independenti sub acoperire“ ar veni de la PRM.

„Am discutat si eu cu mai multi care apreciaza acest guvern si vor vota programul sau“, confirma si Relu Fenechiu, viceliderul deputatilor liberali. In acest fel, Alianta si-ar asigura cele 33 de voturi pe care PUR refuza in continuare sa le dea pentru schimbarea conducerii Camerei Deputatilor.

Anuntul lui Nicolaescu reprezinta un avertisment voalat catre umanisti, care persista in ambiguitate si dupa intrunirea Biroului Permanent de simbata. PUR a decis sa nu iasa de la guvernare cel putin in urmatoarele 3 luni.

In schimb, PUR nu vrea sa discute despre schimbarea presedintilor celor doua Camere si nici despre refacerea conducerilor consiliilor judetene unde a facut alianta in vara cu PSD „decit daca apar elemente majore, perturbatoare“.

Posturi pentru PSD

Dan Voiculescu a anuntat ca PUR nu mai vrea posturi de prefecti, pentru ca acestea s-au impartit in lipsa sa si pentru a demonstra ca nu este ahtiat dupa functii. Dezinteresul nu se extinde si asupra posturilor de secretari de stat, de subprefecti sau de directori ai directiilor descentralizate din teritoriu, pentru care umanistii se intorc la masa negocierilor.

Acest fapt ar trebui sa-i ingrijoreze pe liderii Aliantei, pentru ca declaratiile unor lideri locali ai PUR contureaza varianta ca umanistii sa pastreze oameni ai PSD si in fruntea serviciilor descentralizate ce vor reveni acestui partid. Liderul PUR Vrancea, Horia Furtuna, a anuntat deja ca, daca PUR va primi in Vrancea posturi de director, nu ii va schimba pe cei competenti.

„Este posibil sa consideram ca cei care sint in prezent directori la institutiile care ne-ar putea reveni noua sint suficient de buni din punct de vedere profesional si sa nu-i schimbam din functie“, a spus el.

In cursul zilei de simbata, inainte ca PUR sa anunte ca nu mai vrea prefecti, se vehicula, de asemenea, informatia ca umanistii ar fi dorit Prefectura Arges, pentru a-l mentine in functie pe actualul prefect, membru PSD.

Laura Ciobanu, Mugur Gorea