Ion Iliescu si Adrian Nastase au decis sa le arate membrilor PSD ca s-au impacat. Cei doi au trimis, ieri, o scrisoare filialelor partidului, care s-a dorit un mesaj de unitate. In cel mai pur stil pesedist, documentul nu contine nimic concret si, mai ales, nici o referire la conflictul la varf care macina partidul de cateva luni.

Scrisoarea contine indemnuri mobilizatoare la unitate si la reorganizarea formatiunii. Textul abunda in formulari cu limbaj de lemn, de genul "mutatii esentiale in comunitatile umane de la orase si de la sate", "aspiratii noi la care politica social-democrata trebuie sa ofere raspunsuri convingatoare", "reinnoirea mesajului si a ofertei politice" sau "purtatori credibili de mesaj".

In final, nelipsitele critici la adresa actualei puteri, care incalca principii legale si constitutionale si isi dovedeste incompententa. "Trebuie sa fim pregatiti, in orice moment, pentru organizarea de noi alegeri si preluarea guvernarii.

Insa, pentru aceasta, este nevoie de remobilizarea tuturor militantilor nostri, a tuturor membrilor de partid, de ridicarea tonusului combativ al intregului partid, in spirit de unitate si de solidaritate", se arata in finalul scrisorii.

Gestul comun al lui Iliescu si Nastase este unul simbolic, menit sa ii linisteasca pe cei din organizatii, care, in ultima perioada, s-au vazut nevoiti sa se declare de partea unuia sau a celuilalt.