Toate contractele de concesiune pentru plajele de pe litoral au fost reziliate. Ministerul Mediului a trimis notificari celor 198 de firme care incheiasera contracte de concesiune prin care solicita anularea intelegerilor.

Decizia unilaterala a ministerului vizeaza imbunatatirea calitatii serviciilor prestate pe litoral, pentru atragerea unui numar mai mare de turisti.

Curatenia pe intreg litoralul va fi asigurata de Administratia Nationala "Apele Romane". Pentru sezonul estival 2005, MMGA si Autoritatea Nationala pentru Turism au un plan comun prin care vor demola toate constructiile sezoniere de pe plaja, de la Navodari, pana la Mangalia.

Hotelierii si toti cu care vor avea contract de inchiriere cu noua societate comerciala Apele Romane Dobrogea vor plati intretinerea plajelor pe metru patrat.

"Mizeria si zgomotul necontrolat de pe plaje alunga turistii de pe Litoralul romanesc, iar proasta gestionara a acestei arii aduce prejudicii serioase turismului, ca sector economic", a precizat Sorin Marius Crivtonencu, secretar de stat la Autoritatea Nationala pentru Turism.