Un nou concept urbanistic va fi creat prin dezvoltarea Proiectului Baneasa, lin Capitala. Potrivit Amos News, acest proiect va ingloba o zona rezidentiala, un veritabil parc de afaceri si o zona comerciala.

Parcul de afaceri va oferi companiilor 120.000 metri patrati de birouri de tip A si A+, amplasate in mijlocul naturii si dotate cu toate facilitatile, telecomunicatiile prin fibra optica, inclusiv televiziune digitala si acces la Internet in banda larga, la fel ca si zona rezidentiala.

Contorizarea utilitatilor se va face printr-un sistem modern de la distanta.

Zona rezidentiala va cuprinde cel putin 3.000 de spatii de locuit, de la apratamente si case insiruite la case unifamiliale, precum si toate facilitatile necesare - piata centrala si magazine, scoli biserica, facilitati sportive, birouri bancare, centru medical, cabinete de avocatura, cluburi de intretinere

si sali de sport, parcuri si terenuri de joaca pentru copii. Una din particularitatile zonei rezidentiale este aceea ca locuintele sunt dispuse aerisit. Locuitorii din aceasta zona vor respecta un set de reguli comunitare de natura sa conserve valoarea ansamblelor rezidentiale.

Zona comerciala va acoperi o suorafata de peste 170.000 de metri patrati, fiind cea mai intinsa din Europa Centrala si de Est: La finalul celor trei etape ale constructiei, aceasta va cuprinde un mall cu numeroasa facilitati, hypermarket de 16.000 metri patrati, un magazin de bricolaj de 10.000 de metri patrati, peste

35.000 de metri patrati de galerii de mobila, 65.000 metri patrati de magazine ale unor firme internationale si patru zone dedicate restaurantelor, bistrourilor si cafenelelor. Centrul de divertisment vca cuprinde un cinematograf multiplex, patinoar, restaurante, spatii expozitionale si scena pentru concerte live.

Sistemul de drumuri publice din interiorul acestei zone totalizeaza 20 de hectare si fluidizeaza traficul din zona. In interiorul cartierului exista 4 benzi de acces, care traverseaza in diagonala cartierul Baneasa, acestea fiind in prealabil negociate cu Adinistratia locala.

Sase linii de autobuz vor lega cartierul de Bucuresti, iar accesul in Baneasa se va face prin cinci puncte.

Se estimeaza ca in acest complex se vor crea peste 25.000 de locuri de munca permanente, din care 7.000 in centrul comercial, 13.000 in centrul de afaceri si zona de birouri si alte 5.000 de locuri de munca generate de micul comert si seviciile care vor deservi zona respectiva.

Pana la finele lui 2006, numarul locurilor de munca nou create va fi de aproximativ 10.000, iar pana la sfarsitul anului 2007, numarul acestora va ajunge la 21.000.