Compania de asigurari Generali isi va muta sediul central in Bucharest Corporate Center, un imobil de birouri clasa A de 13 etaje din zona Pietei Victoriei, unde va inchiria cinci niveluri.

"E un spatiu care ne va permite sa ne dezvoltam in urmatorii trei ani de zile. Sper sa ne mutam in a doua jumatate a lunii februarie", spune Tudor Moldovan, directorul general al companiei de asigurari.

Generali va inchiria o suprafata de circa 3.500 de metri patrati in Bucharest Corporate Center. Avand in vedere preturile din zona, de circa 16-18 euro pe metru patrat pe luna, societatea de asigurari ar trebui sa plateasca o chirie anuala de 672.000-756.000 de euro.

Reprezentantii companiei spun ca vor beneficia de un pret preferential, mai mic decat pretul pietei, datorita legaturilor de actionariat dintre fondul de investitii austriac Immofinanz, proprietarul imobilului, si Generali Holding Vienna, actionarul majoritar al Generali.

Reprezentantii companiei nu au spus care este durata contractului de inchiriere, insa au precizat ca este un contract "pe termen foarte lung".

Potrivit unor surse din piata, o divizie a grupului Generali a negociat in luna august cumpararea imobilului de la cei care au dezvoltat proiectul, compania Bucharest Corporate Center Ltd din Cipru si compania Summa Romania.

Tranzactia nu a fost finalizata, iar imobilul a fost cumparat ulterior de fondul de investitii austriac Immofinanz, in cadrul unei tranzactii de aproximativ 26,5 milioane de euro, potrivit surselor citate.

Articol integral in Ziarul Financiar