Producatorul de automobile indian Tata Motors, parte a grupului Tata, se afla in lupta pentru achizitionarea Daewoo Automobile Romania, alaturi de gigantii Ford, GM Daewoo, Renault-Nissan si compania Chery Automobile din China, se arata in editia online a ziarului Times of India.

Purtatorul de cuvant al Tata Motors a refuzat sa comenteze aceasta informatie, insa un oficial de la Bucuresti a confirmat ca grupul Tata si-a aratat interesul pentru producatorul roman de automobile.

Daewoo Automobile Romania produce o gama de automobile precum Matiz, Cielo, Nubira si Tacuma, dar si motoare si cutii de viteza. Capacitatea anuala de productie a uzinei este de 100.000 de automobile, 150.000 de motoare si 200.000 de cutii de viteze.

Daca grupul indian va castiga lupta pentru fabrica de la Craiova, acesta, pe langa faptul ca va beneficia de tehnologia existenta, va avea acces mai usor pe piata auto europeana.

Recent, statul roman a preluat 51% din actiunile detinute de compania coreeana Daewoo Motors la Daewoo Automobile Romania, valoare tranzactiei fiind de 60 milioane dolari, din care 50 milioane de dolari reprezinta cumpararea pachetului majoritar de actiuni, iar 10 milioane dolari reprezinta datoriile uzinei din Craiova catre firme din grupul Daewoo.

Negocierile pentru privatizarea companiei din Craiova vor incepe in luna decembrie.

Tata Motors a mai cumparat recent Daewoo Commercial Vehicles pentru 102 milioane de dolari si o fabrica a companiei Nissan din Africa de Sud. Valoarea acestei tranzactii nu a fost facuta publica.