PD si PNL au reluat, miercuri dimineata, la Palatul Victoria, negocierile privind atributiile vicepremierului liberal Varujan Vosganian - transmite NewsIn. Aceste discutii au loc in conditiile in care PD nu accepta preluarea portofoliului abandonat de Gheorghe Pogea, iar PNL nu este de acord sa preia doar atributiile pe care le-a detinut PC.

In afara liderilor PNL si PD care sunt si ministri, la Palatul Victoria a fost prezent si presedintele executiv al democratilor, Adriean Videanu. De asemenea, pe langa unii ministri democrati si liberali, la discutii au participat si liberalii Dan Motreanu si Dan Radu Rusanu.

Discutiile intre liberali si democrati au intarziat cu aproape o ora sedinta de Guvern.

Marti seara, liberalii au facut un pas inapoi in fata democratilor in disputa privind postul de vicepremier pe care urmeaza sa-l ocupe Varujan Vosganian. Liberalii au dorit ca Vosganian sa ocupe postul de vicepremier lasat liber de pedistul Gh. Pogea si nu pe cel lasat vacant de conservatorul Bogdan Pascu, pentru a evita astfel audierea acestuia in Parlament.

Impreuna cu Vosganian, in Parlament va fi audiat si candidatul desemnat de PD pentru Ministerul Economiei, Mircea Toader, deoarece "compozitia politica a Guvernului" s-a schimbat, odata cu trecerea Partidului Conservator in opozitie.

Postul ramas vacant dupa demisia lui Pascu este cel de ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile mediului de afaceri si intreprinderilor mici si mijlocii iar cel lasat vacant, de cateva luni de Gh. Pogea, era de ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniul economic