Bogdean Olteanu l-a acuzat pe Traian Basescu ca a mintit la ora de maxima audienta cand a sugerat ca presedintele Camerei Deputatilor ca ar fi vorbit despre schimbarea legii electorale pentru a preveni candidatura unui presedinte suspendat.

In discursul presedintelui din seara zilei de 20 aprilie, acesta a explicat ca nu demisioneaza pentru ca, dupa cum a reiesit din declaratiile presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, se intentioneaza modificarea legii alegerilor prezidentiale, ceea ce demonstreaza ca suspendarea sa era un punct intr-un program politic de eliminare a lui Traian Basescu.

Videanu a spus -o ca n-avea incotro, dar se vedea ca nu crede ceea ce spune, zice Olteanu, care l-a catalogat pe primarul Capitalei ca un om politic onorabil.

Comisia de control a Serviciului Roman de Informatii a cerut joi, suspendarea temporara a prim-adjunctului serviciului, Florian Coldea, acuzat de Mircea Geoana ca a gfurnizat presedintelui Basescu informatii compromitatoare despre judecatorii Curtii Constitutionale.

In cazul in care Comisia stabileste, in urma anchetei interne, ca informatiile legate de judecatorii Curtii Constitutionale au fost solicitate SRI-ului de la Cotroceni, vom avem o situate de inalta tradare. Subminarea democratiei e un caz de inalta tradare.