Sicriul cu osemintele fostului director al ziarului Adevarul, Dumitru Tinu, readus la Breaza, luni seara si tinut mai mult de o ora in fata cimitirului, in masina mortuara, intrucat groapa era prea scurta, a fost coborat in mormant, in jurul orei 23.00.

Procurorul Aurelian Mihaila, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova, a refuzat sa faca orice comentariu despre expertiza realizata la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici", din Bucuresti.

Potrivit Radio Romania Actualitati, receptionat de Rador, avocatul familiei Tinu, prezent la cimitirul din Breaza, a afirmat ca expertiza de la Bucuresti a durat aproximativ cinci ore si ca, in opinia sa, rezultatele acesteia vor fi aflate dupa 10 ianuarie.

Fiica jurnalistului, Ana Maria Tinu, a declarat la Realitatea TV ca decizia de exhumare a tatalui sau este ilegala, ca de altfel redeschiderea intregii expertize.

Pe de alta parte, ea a anuntat ca va merge cu procesul la CEDO pentru a scoate adevarul la iveala, deoarece nu crede ca se poate decide paternitatea unui copil, la 25 de ani de la nasterea lui, doar pe baza de declaratii.

Corpul fostului director al ziarului Adevarul a fost exhumat, luni dimineata, la cererea fiului acestuia, pentru efectuarea unei noi expertize medico-legale si criminalistice care sa confirme sau sa infirme ipoteza potrivit careia ziaristul ar fi murit in urma unui accident de circulatie.