Operatorul de cinematografe Cinema City International intra in forta pe piata romaneasca: a inaugurat un multiplex la Iasi, la mijlocul acestei luni, va lansa un altul la Timisioara si are inca doua in proiect, la Cluj si Baia Mare, scrie Iann pe blogul sau.

Compania, inregistrata in Olanda, este unul dintre cei mai importanti operatori de cinema din Centrul si Estul Europei, cu activitati extinse in Polonia, Republica Ceha, Bulgaria si Ungaria, fiind de asemenea distribuitor de film Disney in Polonia, Ungaria si Israel.

Pentru inceput, Cinema City intentioneaza sa deschida opt multiplexuri in Romania, urmand ca numarul lor sa creasca pana la 20, inclusiv cinci in Bucuresti. Primul a fost inaugurat la Iulius Mall din Iasi, in data de 16 noiembrie, avand cinci ecrane si peste 800 de locuri. Al doilea va fi lansat la Timisoara la 30 noiembrie.

Cinema City administreaza, la nivel international, 61 de multimplexuri [508 ecrane] si are venituri de 80,3 milioane de euro in primul trimestru 2007.