Celebra grota in care, potrivit legendei, o lupoaica i-ar fi alaptat pe Romulus si Remus, fondatorii Romei, a fost gasita pe muntele Palatin, in centrul capitalei italiene, noteaza cotidianul La Repubblica.

Pestera, ascunsa la cativa metri sub pamant, acoperita de mozaicuri si scoici, a fost descoperita cu ajutorul unei sonde. Grota masoara 6,5 metri in diametru si 7 metri in inaltime. "Este de necrezut ca in sfarsit am gasit un loc mitologic, care a devenit astfel un loc real"- a declarat ministrul italian al Culturii, Francesco Rutelli.

El a adaugat ca pestera are in centru un vultur alb si este in buna stare de conservare. Ministrul Rutelli a anuntat ca in data de 10 decembrie vor fi prezentate lucrarile efectuate la casa imparatului Augustus si ca intregul complex cuprinzand resedinta primului imparat roman va fi deschis publicului la inceputul anului 2008.

Potrivit legendei, o lupoaica i-ar fi alaptat in aceasta grota pe fratii gemeni Romulus si Remus, care ar fi fondat in 753 i. Hr. orasul Roma.