Peste 60% dintre locuintele din Romania au suprafete mai mici de 75 de metri patrati, iar aproape 40% dintre romani si-ar dori o casa sau un apartament de peste 100 de metri patrati, potrivit unui studiu realizat de GE Money, divizia de servicii financiare de retail a General Electric.

Peste 40% dintre locuintele din Romania au suprafete medii intre 50 si 75 de metri patrati, in timp ce aproape 20% au sub 50 de metri patrati. Doar 15% dintre locuintele romanilor au peste 100 de metri patrati, si putin peste 20% intre 75 si 100 de metri patrati. Desi isi doresc cele mai mari suprafete pentru viitoarele case, romanii sunt dispusi sa investeasca numai 20.000 de euro.

Studiul a fost realizat in cinci tari din Europa Centrala si de Est - Cehia, Polonia, Romania, Rusia si Ungaria, in august si septembrie, de compania de cercetare a pietei TNA AISA, la initiativa GE Money.

Comparativ cu standardele persoanelor intervievate din Romania, rusii si maghiarii sunt, potrivit studiului, mai modesti, peste o treime dintre respondenti indicand ca si-ar dori o locuinta de pana la 75 de metri patrati.

integral in EvZ