Mai multi parlamentari din diferite partide politice impreuna cu Ministerul Finantelor Publice (MFP) au pus la punct o prevedere in Codul fiscal prin care firmele private vor beneficia de o scutire de 1% din impozitul pe profit in cazul in care vor sponsoriza diverse ONG-uri in vederea desfasurarii de proiecte in folosul comunitatii.

Beneficiind de aceasta scutire, mai multe firme deja s-au implicat in derularea de astfel de proiecte. „Beneficiem de aceasta masura, acum ea trebuie exploatata de cat mai multe firme“, a declarat Roberto Musneci, presedintele Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham).

„O data cu cumpararea produselor, clientii cumpara valorile si convingerile noastre, noi, la randul nostru, avem o responsabilitate sociala ca prin aceste proiecte comunitare sa dam ceva inapoi oamenilor“, a mai spus Musneci, care este si detinatorul unei afaceri de succes la noi in tara.

In urma Concursului „Oameni pentru oameni“, organizat de AmCham impreuna cu Asociatia pentru Relatii Comunitare, la care au participat 100 de agenti economici, au fost desemnate firmele care au derulat cele mai bune proiecte.

Valoarea proiectelor desfasurate insumeaza 6,4 milioane de euro, majoritatea finantarii revenind Guvernului american si Fundatiei „Charles Stewart Mott“. AmCham a premiat proiecte ale marilor firme americane, printre care Coca Cola, Procter & Gamble Romania, dar si ale francezilor - cu proiectul Bancii Romane de Dezvoltare, acesteia revenindu-i Premiul special al juriului.

Proiectele alese ca cele mai bune au fost cele care au atins punctele fierbinti cu care se confrunta comunitatile din toata tara, cum ar fi problema violentei domestice ori a copiilor institutionalizati si a tinerilor cu potential ridicat, a declarat presedintele juriului, Dorel Sandor.