Stoparea debransarilor si mentinerea consumatorilor de energie termica in sistemul centralizat este unul dintre obiectivele majore ale guvernului, a declarat Aureliu Dumitrescu, director general in Ministerul Administratiei, la conferinta internationala de energie de la Neptun.

“Daca in perioada urmatoare nu vom reusi sa stabilizam piata si nu vom mentine clientii fideli, nu vom mai putea atrage investitii private, iar investitiile statului risca sa devina nerentabile si ineficiente”, a declarat agentiei Mediafax Aureliu Dumitrescu.

Potrivit reprezentantului MAI, necesarul de investitii in modernizarea sistemului centralizat de incalzire se ridica, in perioada 2004-2016, la 6,6 miliarde euro. Potrivit datelor MAI, 600.000 de apartamente au fost debransate de la reteaua centralizata in ultimii patru ani.

Debransarile de la retea au crescut in special din cauza scumpirii energiei termice, calitatii nesatisfacatoare a serviciilor, evolutiei lente a contorizarii blocurilor, dar si ca urmare a aparitiei sistemelor individuale de incalzire alternative - microcentralele.