Anticipata ca un esec economic, din cauza investitiilor mult prea mari in comparatie cu posibilitatile economiei portugheze, Euro 2004 isi are totusi castigatorii sai.

Astfel, intr-o singura zi, au fost vanduti 2,5 milioane de litri de bere, a anuntat un producator local al acestei bauturi, anuntand in acelasi timp ca si-a dublat stocul pentru sfarsitul de saptamana, cand asteapta ca recordul sa fie batut. Tot pentru amatorii de statistica, sa spunem ca pe site-ul www.euro2004.

com au fost accesate 130 de milioane de pagini, in perioada 31 martie 14 iunie, fata de 128,8 milioane la euro 2000, fiind vorba de un nou record in materie. De asemenea, pe 14 iunie, la aceasta pagina de web erau conectate 12 milioane de persoane, traficul cel mai intens fiind inregistat pe parcursul partidei Italia-Danemarca, 114.711 de accesari pe parcusul unei singure ore.

Conform oficialilor UEFA, internautii erau originari din 200 de tari, site-ul oferind informatii in noua limbi.

Arbitrul francez Gilles Veissiere s-a ales cu supranumele de „Fantoma“, dupa ce nu a acordat nici macar un cartonas galben la partida Cehia-Letonia, in timp ce suporterii britanici, celebrii “hooligans’, nu se dezmint, 11 dintre ei fiind deja expulzati.

Revenind pe dreptunghiul verde, sa remarcam ca Suedia detine suprematia la suturi pe spatiul portii (64), fiind urmata de Danemarca (50) si Elvetia (44), in timp ce pe ultimul loc se afla surprinzator Spania (25). In schimb, la pase reusite lider este spaniolul Baraja (124), urmat de portughezul Maniche (114) si colegul sau de echipa Albelda (108).

Pe echipe, Spania, cu 897 de pase, si Portugalia, cu 877, se dovedesc cele mai combinative. In sfarsit, la capitolul “baieti rai“ se detaseaza rusul Smertin, cu 29 de deposedari prin alunecare, fiind urmat de grecii Zagorakis si Dellas.