Ion Alexandru Tiriac (foto) si prietena lui Ileana Lazariuc sunt de ieri invinuiti in dosarul “Cocaina pentru VIP-uri“.

Dupa mai bine de opt ore de ancheta, procurorii au dispus impotriva fiului lui Ion Tiriac interdictia de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile. Tanarul este acuzat oficial de trafic si consum, dar si de punerea la dispozitie a locuintei in vederea consumului de stupefiante si a fost dat in consemn la toate punctele de frontiera.

Ileana Lazariuc este invinuita pentru detinere de droguri in vederea consumului. Cei doi s-au prezentat ieri in fata anchetatorilor in jurul orei 11:30 si au iesit in jurul orelor 20:30, refuzand sa declare ceva presei. Cu zi inainte, audierile durasera mai mult de 13 ore. Ei au fost asistati de cinci aparatori, in frunte cu Marian Nazat.

De asemenea, procurorii au descoperit ca Robert Mircea Sandu, nepotul presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, ar fi avut legaturi cu doua retele de traficanti de droguri. Ei au dispus ieri ca tanarul arestat preventiv pentru trafic de cocaina sa mai fie cercetat intr-un nou dosar. In acelasi caz este cercetata pentru consum de droguri si Raluca Sandu, fiica presedintelui FRF.

Ion Tiriac senior afirma ieri, intr-un comunicat remis agentiei Mediafax, ca este hotarat sa sprijine Justitia si, impreuna cu fiul sau, doreste ca adevarul sa iasa cat mai repede la iveala, “pentru a indeparta orice umbra pe care unii sau altii vor sa o arunce asupra numelui Tiriac“. Omul de afaceri a mai declarat ca “nimeni nu este mai presus de lege.

Si sper ca nimeni nu este mai prejos de ea“.