"Solutionarea durabila a conflictelor existente pe continentul european depinde de colaborarea intensa si efectiva a Rusiei cu Uniunea Europeana", a declarat comisarul pentru Politica Externa al Uniunii Europene, Javier Solana, referindu-se la situatia din Transnistria.

Colaborarea mai stransa intre UE si Rusia "ar putea ajuta Republica Moldova in solutionarea problemelor existente si in obtinerea stabilitatii", a afirmat responsabilul european, citat ieri de presa ruseasca, preluata de FLUX.

"Conflictul transnistrean din aceasta tara, una din cele mai sarace din Europa, ramane pana in prezent nerezolvat, acest fapt favorizand raspandirea crimei organizate atat in Rusia, cat si in UE", a continuat Javier Solana.

Prin urmare, Rusia si Uniunea Europeana trebuie sa colaboreze pentru a reusi sa gaseasca o modalitate de iesire din impasul transnistrean, rezolvarea situatiei acestei regiuni fiind atat in interesul populatiei Republicii Moldova cat si in interesul intregii regiuni, a incheiat Javier Solana.