Surse demne de incredere sustin ca, in cadrul MISA, a fost demarata o campanie intensa pentru gasirea unei tari unde liderul spiritual s-ar putea refugia. Campania ar fi coordonata de Lacramioara Visterneanu, care se ocupa in prezent de administrarea fondurilor banesti ale miscarii.

OPTIUNI

Aceasta s-ar fi interesat in Germania si Olanda de conditiile in care Bivolaru ar putea obtine azil politic. Sustinatorii gurului au ales insa Danemarca, tara unde exista o puternica filiala MISA si de unde un parlamentar a luat atitudine asupra „abuzurilor“ la care au fost supusi Bivolaru si MISA de catre organele de cercetare penala.

Daca informatiile primite din aceasta tara vor arata o situatie favorabila pentru Gregorian Bivolaru, acesta va fi trecut ilegal, noaptea, peste granita, pe fasie, si va iesi la lumina doar dupa ce-si va formula cererea de azil.

MANDATUL DE ARESTARE DEVINE INCERT

Dosarul lui Gregorian Bivolaru va fi trimis Curtii Constitutionale, care va lua in discutie legalitatea emiterii mandatului de arestare pentru liderul spiritual al MISA. Curtea de Apel Bucuresti a admis, miercuri, recursul aparatorilor lui Bivolaru la decizia Tribunalului Bucuresti din 18 iunie 2004.

Atunci, judecatorii au respins solicitarea de suspendare a dosarului si de inaintare la Curtea Constitutionala. Avocatii sustin ca mandatul de arestare a fost emis pe baza unor „indicii“, si nu prin administrarea unor probe, ceea ce contravine prevederilor Constitutiei.

TELENOVELA UNUI GURU

La sfarsitul lunii martie, locuintele yoghinilor au fost luate cu asalt de fortele de ordine, care cautau droguri si arme. Au gasit doar materiale privind miscarea, unele calificate „pornografice“. Cateva zile mai tarziu, pe 29 martie, Bivolaru a fost arestat, acuzat de sex cu minora Madalina Dumitru.

Gurul a fost eliberat, dupa ce s-a stabilit ca mandatul a fost emis de o instanta care nu avea acest drept. Intre timp, printre felurite artificii juridice promovate de aparare, dosarul s-a plimbat intre toate instantele Capitalei, din recurs in recurs.

Al doilea mandat de arestare a fost emis de Judecatoria Sectorului 5, pentru aceleasi acuzatii, confirmat pe 31 mai, iar o zi mai tarziu, gurul a fost dat in urmarire generala. De atunci, a fost de negasit.