Omniasig preia AGI

de Adrian N. Ionescu     Jurnalul National
Joi, 5 august 2004, 0:00


Compania detine deja 40,892% din actiunile AGI, Arab German Insurance Co. Limassol si Rivta Handlsges Mbh Viena, avand 18,9%, respectiv 18,2%. UNCAR (Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc) mai are doar 7,167%, din cele peste 30% detinute acum patru ani.

Printre actionarii de atunci se numarau patru din cele cinci SIF-uri, Roinvest Construct SA, Contrasimenx SA, Fundatia Familiei Menachem II, Elias si Bazac Ion. Potrivit site-ului 1asig.ro, numai Ion Bazac, recent numit secretar de stat la Ministerul Sanatatii, si SIF Muntenia si-au conservat pachete nesemnificative de 4,27%, respectiv 2,65%.

Omniasig este controlata de TBI Holding Company Services NV (70,71%) si de Grupul BCR (BCR, Financiara SA) cu 21,83%.

SURSE. Pentru cumpararea actiunilor Omniasig foloseste fonduri proprii in valoare de 11,9 miliarde lei si, conform prospectului de oferta, intentioneaza sa continue dezvoltarea AGI printr-un “management omogen“. In 2003, Omniasig a fost a patra mare societate de asigurari din Romania, dupa totalul veniturilor din prime de asigurare subscrise (brute), cu 2.121,61 miliarde lei.

Volumul pietei a fost de 26.738,16 miliarde lei (711,96 milioane euro).

AGI Romania (inca) este controlata de omul de afaceri Fathi Taher. Oferta de cumparare reprezinta, pe de o parte, satisfacerea dispozitiei legale care, la depasirea pragului de 33%, obliga Omniasig sa se adreseze tuturor actionarilor.

Pe de alta parte, oferta este o buna ocazie pentru ceilalti doi mari actionari mai vechi sa-si cedeze din detineri, respectiv din locurile in consiliul de administratie, unde Omniasig ocupa deja trei din sapte.83 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică