In acest weekend, a inceput campionatul Frantei si al Germaniei. In Hexagon, Rennes, echipa antrenata de Ladislau Bölöni, a inceput in forta, reusind sa invinga in fata propriilor suporteri pe PSG, scor 2-1. Nu acelasi succes l-a avut Nantes, pentru care Bratu a fost titular pana in minutul 70, „canarii” pierzand cu 0-1 contra celor de la Metz.

In Ucraina, Sahtior Donetk a invins in Cupa pe Rava Russka, din divizia a 3-a, scor 4-1. Mircea Lucescu i-a folosit pe Marica, Barcauan si Stoican, ultimul reusind sa marcheze in minutul 58. Evolutiile lui Marica i-au adus titlu de jucatorul lunii iulie, fiind primul jucator al lui Sahtior care cucereste acest trofeu.

Tot in Cupa Ucrainei, Dinamo Kiev a invins cu 4-0 pe OLKOM, Ghioane, singurul roman de pe teren, deschizand scorul. Campionatul a debutat si in Turcia, unde Besiktas a terminat la egalitate pe terenul celor de la Malatya, scor 1-1, meci in care Pancu a fost integralist.

Romanul a declansat dispute in presa, Milliyet apreciind: „Pancu joaca rolul unui print rasfatat“, in timp ce Sabah a scris ca: „Pancu a jucat minunat”. In Elvetia, Adi Ilie a debutat, vineri, la FC Zürich, jucand alaturi de Tararache si Filipescu in infrangerea suferita pe teren propriu contra celor de la FC Basel, scor 1-2.

Pe de alta parte, discutiile referitoare la imprumutul lui Mutu la Juventus s-au stins la fel de repede cum s-au aprins, Ioan Becali precizand: „In prima zi am tratat, a doua zi am fost de acord, a treia zi s-au sucit lucrurile”. Legat de un alt „tricolor“, impresarul a lansat o ipoteza de retragere: „Este posibil ca Stelea sa se retraga din fotbal”.

Astfel, situatia de la nationala se precipita, dupa ce Ganea a devenit indisponibil pentru sase luni, in urma operatiei pe care o va suferi.