Vamesii din punctele de trecere a frontierei din judetul Arad s-au confruntat, incepand de vineri seara, cu un aflux deosebit de persoane, in majoritate romani care muncesc in strainatate, care doresc sa iasa din tara, a declarat purtatorul de cuvant al IJP de Frontiera, subinspectorul Bogdana Tontu.

Dupa ce, la inceputul lunii august, punctele de trecere a frontierei de la frontiera de vest au fost asaltate, pe sensul de intrare in tara, de catre turisti dornici sa isi petreaca concediile in Romania, ''la acest final de saptamana situatia se repeta, dar pe sensul de iesire din tara'', dupa cum a precizat Bogdana Tontu.

Majoritatea celor care intentioneaza sa iasa din tara prefera Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, asa incat s-a inregistrat, deja, o crestere insemnata a timpilor de stationare, ajungandu-se la cate 35 de minute pentru persoanele fizice.

In vederea fluidizarii traficului, conducerea Ijpf Arad a luat masurile necesare pentru derularea unui control operativ si civilizat, personalul fiind suplimentat, prin suspendarea turelor libere, iar, incepand de vineri dupa-amiaza, se folosesc pentru iesirea din tara si benzile de pe sensul de intrare.

Totusi, Ijpf Arad recomanda celor care doresc sa paraseasca Romania prin Vama Nadlac sa se orienteze si spre celelalte puncte de trecere a frontierei din apropiere, Turnu, Varsand, sau Cenad, de pe raza judetului Timis.