A 24-a editie a Festivalului de la Mamaia debuteaza azi la Teatrul de Vara din Mamaia si se va derula pana duminica, 5 septembrie, cand e programata Gala Laureatilor. Festivalul va fi difuzat zilnic, de postul Prima TV, incepand cu ora 20.30.

Organizatorul, Consiliul Judetean Constanta, a considerat ca este potrivit ca aproape in paralel sa se desfasoare si Festivalul de folclor (3 - 5 septembrie). Prima TV preia cele doua manifestari, cel de muzica usoara cu incepere de la ora 20.30, iar cel de folclor, de la ora 16.00.

Azi va avea loc concursul de Interpretare, unde vor participa 18 tineri concurenti, urmat de recitalul lui stefan Banica Jr. Maine, alte 18 piese vor intra in concursul de Creatie, ce va fi urmat de recitalul sustinut de trupa Simplu si Cream&Marius Moga. Ziua de vineri va fi dedicata sectiunii slagare, seara culminand cu recitalul sustinut de Directia 5.

Sambata, dupa transmisia, la concurenta, a meciului de fotbal Romania - Macedonia, vor sustine recitaluri trupele Compact si Semnal M, pentru ca ziua de duminica, ultima a festivalului, sa fie dedicata Galei Laureatilor.

Juriul de la Interpretare si Creatie este compus din: Dan Popi (Media Services), Catalin Muraru (Roton), Dana Adam (MediaPro Music), Ovidiu Stroescu (Nova Music), Corina Chiriac, Marian Ionescu, Laurentiu Duta, Titus Andrei, Cristian Zgabercea (presedintele festivalului), si Petrica Munteanu (directorul editiei trecute). Clasamentul sectiunii slagare va fi alcatuit in urma unui televoting.

invingatorul fiecareia din cele trei sectiuni va fi recompensat cu 2000 de euro, in timp ce castigatorul Trofeului Mamaia isi va adjudeca un autoturism Skoda Octavia, in valoare de peste 12.000 de euro.