Dorin Meran, presedintele Forumului Muncitorilor din Organizatia Judeteana PSD Galati, politician aflat pe pozitia a patra pe lista candidatilor partidului pentru Camera Deputatilor, cu sanse mari de a ajunge parlamentar, este acuzat de conducerea Consiliului Judetean de afaceri necurate cu bani publici si de bancruta frauduloasa.

Vicepresedintele CJ Galati, Mircea Toader, a dezvaluit faptul ca institutia pe care o conduce a inaintat o plangere penala la Parchetul de pe langa tribunalul local in care sunt semnalate aspecte descoperite in urma unor controale care au vizat folosirea banilor proveniti din bugetul consiliului.

Astfel, spune vicepresedintele Toader, pentru lucrarile de renovare a caminului cultural din orasul Beresti, firma ale carei acte sunt semnate in calitate de administrator de Dorin Meran, Data Construct SRL, a incalcat prevederile licitatiei.

Dupa ce, initial, licitatia fusese adjudecata cu 1,469 miliarde lei (pe 16 aprilie a.c.), Data Construct a mai solicitat, dupa trei zile, printr-un act aditional, inca 1,9 miliarde lei pentru aceeasi lucrare, bani pe care i-a si primit, desi prin lege nu sunt permise solicitari care sa depaseasca cu 50% valoarea initiala.

La aceeasi lucrare, apar o serie intreaga de anomalii, precum usi de stejar in valoare de 50 milioane lei bucata, care le inlocuiesc pe cele de termopan prevazute in proiect s.a.

Dupa acelasi model, la lucrarea de modernizare a drumului din comuna Foltesti, alta firma a lui Meran, Consedile, a castigat licitatia pentru 1,380 miliarde lei, dupa care a suplimentat suma cu 1,7 miliarde lei, totul fara devize de lucrari si surse de provenienta a materialelor.

Acuzatia principala, cea de bancruta frauduloasa, provine din descoperirea faptului ca sume mari de bani decontate pentru lucrari au fost transferate de Dorin Meran de la Trezorerie direct intr-un cont personal deschis la Banca Romaneasca, totalul transferurilor depasind cu mult valoarea de un miliard lei.

Incercarile repetate de a afla si punctul de vedere al politicianului afacerist au ramas fara rezultat, acesta evitand sa raspunda si la telefon.