caravana a masinilor de epoca, pornita din Rusia, a traversat zilele acestea Romania, oprindu-se la Bucuresti. Cele peste 20 de autovehicule sint fabricate in perioada interbelica si apartin unor marci de renume, precum Bugatti, BMW, Mercedes, Fiat, Alvis, Alfa Romeo sau Jaguar. Cel mai vechi model din caravana a fost produs in anul 1939, iar valoarea sa de piata este acum de aproximativ 100.

000 de euro, conform estimarilor proprietarului. De altfel, conducatorii acestor autoturisme sint membri ai unor importante cluburi auto din Austria, Germania, Anglia si chiar Statele Unite. Cind masinile au trecut prin Piatra Neamt, pietonii s-au aratat uimiti ca, in ciuda virstei inaintate, autoturismele au rulat chiar si cu 100 de kilometri la ora.

Fanii masinilor de epoca, care strabat anual diverse itinerare, s-au oprit miercuri seara la o pensiune nemteana de pe Valea Tarcaului, loc pe care organizatorii au dorit neaparat sa-l viziteze. Aici ei au avut parte de o serbare cimpeneasca, de mincaruri si vinuri specific romanesti.

Punctul final va fi la Bucuresti, de unde proprietarii vor pleca in tarile lor, iar automobilele vor fi imbarcate in camioane.