Vile in rate si la cheie. Constructii eficiente energetic. Ansambluri si complexuri rezidentiale. Oferta Targului privat de vile din acest an este generoasa. Pana pe 26 septembrie, cei interesati sa-si construiasca sau sa cumpere o casa, pot sa-si aleaga proiectele imobiliare la targul organizat la World Trade Center. Cu 35.000 de euro poti sa-ti cumperi un apartament si cu maximum 94.

000 de euro - o vila la cheie in Complexul Dolce Vita din Giulesti. "Metrul patrat costa 350 euro, fara TVA", ne spune Gabriel Ene, inginer Energi-Co, subliniind faptul ca aceste constructii sunt eficiente energetic. "Turnarea betonului armat in cofraje pierdute din polistiren expandat asigura o buna izolare termica a cladirii, pierderile de caldura fiind reduse cu 30-80%", afirma Ene.

Alte avantaje ale acestui tip de constructii: reducerea cu 40% a zgomotului, precum si reducerea cu 50% a timpului de executie. Deja, 40% din ansamblul Dolce Vita a fost vandut, constructiile incepand in primavara acestui an. O vila de lux in Complexul rezidential Livada cu nuci, situat in sectorul 3, in Bucuresti, se vinde cu 475 euro/m.p.

Complexul este in mijlocul unei livezi de nuci veche de 100 de ani si cuprinde 14 vile ce beneficiaza de toate facilitatile, ce sunt incluse in pret. Vilele pot fi cumparate in rate. In cazul ansamblurilor rezidentiale se practica diverse sisteme de finantare. Astfel, se poate cumpara o vila cu plata integrala si un discount de pana la 5%.

Cumparatorul mai poate achita un avans de 15% la semnarea contractului si apoi sa plateasca pe stadii de executie a constructiei. Se admit si ratele, cu avans la semnarea contractului. Asa cum era de asteptat, bancile sunt prezente la Targul privat de vile cu ofertele lor.

De pilda, Banca Comerciala a Greciei ofera credite pentru renovarea locuintei, pentru finalizarea constructiilor, pentru cumpararea unei case, precum si pentru achizitionarea de terenuri. Pentru a atrage clientii cu bani, bancile se intrec pe sine in ce priveste ofertele de credite.