Presedintele si directorul general al societatii ARDAF, Steluta Racolta, si-a anuntat retragerea din toate functiile pe care le detine in compania de asigurari.

„Sunt legata de ARDAF inca de la infiintare si nu mi-a fost usor sa iau o asemenea decizie. Lucrurile se schimba in viata; ceea ce am crezut ca e bine pentru actionari a fost inteles altfel. Consider ca nu am fost apreciata la adevarata mea valoare“, a declarat Steluta Racolta.

Presedintele ARDAF a adaugat ca isi va continua activitatea in sfera afacerilor, cel mai probabil tot in piata asigurarilor.

In opinia lui Racolta, ARDAF este o organizatie construita pe baze solide, lipsita de probleme financiare. Infiintata in anul 1992, ARDAF are un capital social de 175 miliarde de lei.

Societatea Tender Timisoara a devenit, in urma cu doi ani, principalul actionar al companiei printr-o majorare de capital, preluand controlul societatii in detrimentul Eurom Bank, institutie interesata, de asemenea, de obtinerea pachetului majoritar.

Ulterior, Tender si-a majorat participatia la 66,83%. Relatiile dintre actionarul majoritar si Steluta Racolta au fost lipsite de tensiuni, pana in urma cu cateva luni, cand Tender l-a numit in functia de presedinte executiv al companiei pe Octavian Manastireanu, unul dintre directorii ARDAF.

Manastireanu a preluat cea mai mare parte din atributiile pe care le avea Racolta. Ulterior, Consiliul de Administratie al societatii a convocat Adunarea Generala a Actionarilor, avand pe ordinea de zi majorarea capitalului social cu 200 miliarde lei (aproximativ 5 milioane euro) prin aport in numerar.

Ceilalti actionari semnificativi ai companiei sunt Fondul Oamenilor de Afaceri - 5,22% si Clairmont Holdings Ltd - 9,09%.