In acest an Formula 1 mai inaugureaza o premiera, dupa cursa din Malaiezia. Duminica, Schumacher si ceilalti piloti din circuit vor concura pentru prima data in China.

Acest lucru s-a vazut cel mai bine la Michael Schumacher, care in cea de-a doua sesiune de antrenamente de ieri s-a clasat abia pe locul opt, la peste o secunda si jumatate fata de britanicul Anthony Davidson, care a terminat primul. "Circuitul m-a impresionat inca de cand l-am vazut.

Pentru piloti este foarte dificil pentru ca exista o multime de curbe care nu se vad in intregime si sunt inselatoare, asa ca te poti trezi iesit din cursa fara sa-ti dai seama. Din punctul meu de vedere, este o bucurie sa ma aflu aici, pot spune ca este cu adevarat o aventura", a spus Michael Schumacher l-a conferinta e presa care a urmat sesiunii de antrenamente.

De asemenea, cursa din China va reprezenta si revenirea in circuit a lui Ralf Schumacher, dupa o pauza de trei luni cauzata de o accidentare suferita la cursa de la Indianapolis. "Abia dupa o pauza asa de lunga mi-am dat seama cat de mult iubesc lumea Formulei 1. Este placut sa lucrezi cu inginerii la masina, chiar daca au mai ramas trei curse.

In ciuda accidentului, nu m-am gandit la retragere nici o clipa", a marturisit Ralf Schumacher, care in sesiunea de antrenamente a terminat pe locul sapte. In China, pilotii nu au fost impresionatI doar de circuit, ci si de orase. "Ma aflu in China pentru prima oara si sunt impresionat de orase, mai ales de Shanghai. Totul este atat de mare, mai ales in zona boxelor.

In ceea ce priveste circuitul, unele curbe sunt mai lungi pentru a facilita depasirile, asa ca va fi o cursa interesanta", a spus si pilotul echipei Renault, Fernando Alonso. Cursa din China va fi transmisa in direct de catre TVR 1, duminica, de la ora 09.00.