Desi, in urma cu cateva zile, si-au anuntat intentia de a demisiona din CNSAS, Mircea Dinescu si Andrei Plesu ar putea sa-si amane decizia pana dupa alegeri.

Contactat de Cotidianul, ieri seara, Mircea Dinescu ne-a facut urmatoarele precizari: „Am vazut in anumite ziare articole in care ne acuzau ca am vrea sa sabotam activitatea CNSAS, ca am plecat din Colegiu ca sa facem imposibila o eventuala cercetare privind asa-zisul dosar al lui Traian Basescu etc.

Din aceste motive, am decis sa nu se depunem demisiile si sa ramanem pana dupa momentul in care se vor finaliza verificarile candidatilor pentru cele doua Camere ale Parlamentului si ale candidatilor la Presedintie. Repet, noi doar ne-am anuntat intentia de a demisiona, nu am depus documente in acest sens. Urmeaza sa am o discutie cu Andrei Plesu in acest sens“.

Tinand cont de aceasta decizie de ultima ora, se poate spune ca nu se mai poate vorbi de o criza in CNSAS, deoarece, prin ramanerea celor doi, va exista in continuare cvorum in Colegiul CNSAS. Prin gestul lor, Mircea Dinescu si Andrei Plesu i-au dat o „lovitura“ lui Gheorghe Onisoru, care s-a grabit sa ceara sprijinul Parlamentului pentru rezolvarea crizei.

In consecinta, reuniunea comuna a Birourilor Permanente, de astazi, ale Camerei si Senatului nu va avea de rezolvat decat tragerea la raspundere a celor doi membri ai Colegiului propusi de PSD - Pricu si Chiritescu -, care, de un an, nu mai participa la sedinte.